Belo pileće meso je vrlo pipavo za pripremu jer je suvo i treba znati kako da se ispeče. Ako se prepeče neće moći da se jede.
Piletina je zdrava i često se koristi u dijetama ili kada se vodi računa o ishrani. Kako biste napravili savršeno sočno meso ispratite sledeće korake.
Prva i osnovna stvar je dobra marinada. Ako marinirate u ulju i začinima, to vam ništa ne znači. Meso mora da se marinira u kiselini kako bi ostalo sočno i ukusno. Zato začine pomešajte sa limunovim sokom ili sirćetom i ostavite meso u marinadi minimum sat vremena.
Takođe, jako je bitno i kako ćete ispeći belo meso. Ako niste isekli na tanke šnice, zagrejte malo ulja u tiganju i stavite meso. Okrećite na 2 minuta i tako pržite nekih 10 minuta. Pošto meso često okrećete ono će se ispržti sa svih strana, a vi ga nećete prepeći.
Postoji još jedan zanimljiv trik za sečenje mesa koji će učiniti da na tanjiru deluje kao da ima više nego obično. Sve što teba da uradite je da file isečete vertikalno i da servirate.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem