Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRAVILA ZA NAJBOLJU PILETINU: Evo kako se prži i marinira, a ako ovako isečete delovaće kao da ima više

Počnite da kuvate kao profesionalci pomoću ovih trikova. Saznajte kako da marinirate piletinu, ali i kako da je ispečete.

 Kako se marinira i peče belo meso Izvor: Shutterstock

Belo pileće meso je vrlo pipavo za pripremu jer je suvo i treba znati kako da se ispeče. Ako se prepeče neće moći da se jede. 

Piletina je zdrava i često se koristi u dijetama ili kada se vodi računa o ishrani. Kako biste napravili savršeno sočno meso ispratite sledeće korake. 

Prva i osnovna stvar je dobra marinada. Ako marinirate u ulju i začinima, to vam ništa ne znači. Meso mora da se marinira u kiselini kako bi ostalo sočno i ukusno. Zato začine pomešajte sa limunovim sokom ili sirćetom i ostavite meso u marinadi minimum sat vremena. 

Možda će vas zanimati

Takođe, jako je bitno i kako ćete ispeći belo meso. Ako niste isekli na tanke šnice, zagrejte malo ulja u tiganju i stavite meso. Okrećite na 2 minuta i tako pržite nekih 10 minuta. Pošto meso često okrećete ono će se ispržti sa svih strana, a vi ga nećete prepeći. 

Postoji još jedan zanimljiv trik za sečenje mesa koji će učiniti da na tanjiru deluje kao da ima više nego obično. Sve što teba da uradite je da file isečete vertikalno i da servirate. 

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti