Belo pileće meso je vrlo pipavo za pripremu jer je suvo i treba znati kako da se ispeče. Ako se prepeče neće moći da se jede.
Piletina je zdrava i često se koristi u dijetama ili kada se vodi računa o ishrani. Kako biste napravili savršeno sočno meso ispratite sledeće korake.
Prva i osnovna stvar je dobra marinada. Ako marinirate u ulju i začinima, to vam ništa ne znači. Meso mora da se marinira u kiselini kako bi ostalo sočno i ukusno. Zato začine pomešajte sa limunovim sokom ili sirćetom i ostavite meso u marinadi minimum sat vremena.
Takođe, jako je bitno i kako ćete ispeći belo meso. Ako niste isekli na tanke šnice, zagrejte malo ulja u tiganju i stavite meso. Okrećite na 2 minuta i tako pržite nekih 10 minuta. Pošto meso često okrećete ono će se ispržti sa svih strana, a vi ga nećete prepeći.
Postoji još jedan zanimljiv trik za sečenje mesa koji će učiniti da na tanjiru deluje kao da ima više nego obično. Sve što teba da uradite je da file isečete vertikalno i da servirate.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus