Riba je namirnica koja ima veliku nutritivnu vrednost, a oslić je vrta koja je najzastupljenija morksa riba na našoj trpezi. Osim što vam nije potrebno mnogo vremena i umeća da ga pripremite, ovo jelo za koje se koriste fileti oslića ukusno je i hranljivo.
Sastojci:
- 6 fileta oslića
- 3 šargarepe
- 300 g zelene boranije
- 1 tikvica
- 2 paradajza
- 2 veća krompira
- maslinovo ulje
- so
Priprema:
Krompir i šargarepu oljuštite. Krompir isecite na kockice, a šargarepu na krugove. Tikvicu iseckajte takođe na kockice. Možete je samo oprati, pa je ne morate ljuštiti. Isecite paradajz na četvrtine. Oslić, ako je zaleđen odledite, pa papirnim ubrusom pokupite višak vode i usolite ga. U vatrostalnu posudu ili u pekač sipajte maslinovo ulje, pa stavite povrće koje ste isekli i zelenu, zaleđenu boraniju. Povrće pospite suvim začinom, pa na njega naređajte filete oslića. Uključite pećnicu da se zagreje na 200 stepeni. Preko posude u kojoj ćete peći ribu sa povrćem stavite aluminijumsku foliju. Stavite posudu u rernu i pecite ribu 30 minuta. Potom skinite foliiju, smanjite temperaturu na 180 stepeni i ostavite povrće i ribu još 10 minuta u rerni.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus