Riba je namirnica koja ima veliku nutritivnu vrednost, a oslić je vrta koja je najzastupljenija morksa riba na našoj trpezi. Osim što vam nije potrebno mnogo vremena i umeća da ga pripremite, ovo jelo za koje se koriste fileti oslića ukusno je i hranljivo.
Sastojci:
- 6 fileta oslića
- 3 šargarepe
- 300 g zelene boranije
- 1 tikvica
- 2 paradajza
- 2 veća krompira
- maslinovo ulje
- so
Priprema:
Krompir i šargarepu oljuštite. Krompir isecite na kockice, a šargarepu na krugove. Tikvicu iseckajte takođe na kockice. Možete je samo oprati, pa je ne morate ljuštiti. Isecite paradajz na četvrtine. Oslić, ako je zaleđen odledite, pa papirnim ubrusom pokupite višak vode i usolite ga. U vatrostalnu posudu ili u pekač sipajte maslinovo ulje, pa stavite povrće koje ste isekli i zelenu, zaleđenu boraniju. Povrće pospite suvim začinom, pa na njega naređajte filete oslića. Uključite pećnicu da se zagreje na 200 stepeni. Preko posude u kojoj ćete peći ribu sa povrćem stavite aluminijumsku foliju. Stavite posudu u rernu i pecite ribu 30 minuta. Potom skinite foliiju, smanjite temperaturu na 180 stepeni i ostavite povrće i ribu još 10 minuta u rerni.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem