Beli luk ne samo da je izuzetno zdrav, već i svakom jelu poboljšava ukus i daje specifičnu aromu. Retko koji recept sadrži krupne komade, uglavnom treba da bude samleven ili sitno iseckan. Što je beli luk sitnije iseckan, to je intezivniji ukus u jelu. 

Seckanje je pomalo dosadno, pogotovo ako treba da se iseče puno čenova. Mi vam predlažemo fantastičan trik koji će oduševiti sve domaćice, a dodatni plus je što vam ruke neće smrdeti. 

Ako nemate presu ili rende, a ne želite ni nož da koristite, na jednostavan i brz način isecite veće količine luka. Čenove stavite na dasku za sečenje i prekrijte providnom folijom. Glatkom stranom čekića za meso izudarajte luk, pa ga okrenite i sa hrapavom stranom ponovite postupak. Zatim skinite foliku i beli luk je spreman za prženje, kuvanje ili dinstanje. 

Izvor: Stvar ukusa