Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA ISEČETE VEĆE KOLIČINE BELOG LUKA: Zaboravite na rende, presu i nož - lukav trik koji će obradovati domaćice

Više vam ne treba nož da biste isekli beli luk, jedno kuhinjsko pomagalo koje ima svaka domaćica rešava problem.

 Kako se najlakše čisti beli luk Izvor: Shutterstock

Beli luk ne samo da je izuzetno zdrav, već i svakom jelu poboljšava ukus i daje specifičnu aromu. Retko koji recept sadrži krupne komade, uglavnom treba da bude samleven ili sitno iseckan. Što je beli luk sitnije iseckan, to je intezivniji ukus u jelu. 

Možda će vas zanimati

Seckanje je pomalo dosadno, pogotovo ako treba da se iseče puno čenova. Mi vam predlažemo fantastičan trik koji će oduševiti sve domaćice, a dodatni plus je što vam ruke neće smrdeti. 

Ako nemate presu ili rende, a ne želite ni nož da koristite, na jednostavan i brz način isecite veće količine luka. Čenove stavite na dasku za sečenje i prekrijte providnom folijom. Glatkom stranom čekića za meso izudarajte luk, pa ga okrenite i sa hrapavom stranom ponovite postupak. Zatim skinite foliku i beli luk je spreman za prženje, kuvanje ili dinstanje. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti