Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NE BACAJTE ČEP OD VINA: Može vam biti od velike pomoći u kuvanju, a skratiće vam i vreme provedeno kraj šporeta

Pampur od vina može vam biti veliki spas u kuhiji, a u nastavku teksta otkrijte kako.

 Trik sa pampurom za zagoreli ručak Izvor: Shutterstock

Ako bacate čep od vina, činite veliku grešku, jer vam može biti od velike pomoći. Ovaj mali, neupadljivi predmet može vam biti od koristi čak i nakon što popijete piće. Štaviše, zahvaljujući njemu ćete sprečiti kulinarsku katastrofu. Od danas, umesto da ga bacite u kantu, ubacite ga u lonac i vidite šta će se desiti.

Zašto staviti čep od vina u lonac? Ako još niste znali za ovaj trik, garantujemo da ćete biti iznenađeni. Zvuči neverovatno, ali zaista funkcioniše.

Možda će vas zanimati

Pampur će vam pomoći da sačuvate varivo koje vam je zagorelo. Jela koja mogu lako da zagore i zahtevaju puno mešanja, a posebno kada stavimo kupus da kuvamo, čepovi od vina će vam pomoći u tome.

A kako je teško stajati pored lonca sa varjačom nekoliko sati, kupus se često lepi za dno, a miris paljevine prožima čitavo jelo.

Ako nam se desi da vam varivo zagori, samo ga stavite u drugu posudu, bez zagorenih ostataka, naravno, dodajte čep od vina i prokuvajte. Drvo će apsorbovati miris zagorelog, zahvaljujući čemu će vašem jelu povratiti prvobitni ukus. Kasnije, samo treba da izvadite čep i uživate u ukusnom jelu.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti