Ako bacate čep od vina, činite veliku grešku, jer vam može biti od velike pomoći. Ovaj mali, neupadljivi predmet može vam biti od koristi čak i nakon što popijete piće. Štaviše, zahvaljujući njemu ćete sprečiti kulinarsku katastrofu. Od danas, umesto da ga bacite u kantu, ubacite ga u lonac i vidite šta će se desiti.
Zašto staviti čep od vina u lonac? Ako još niste znali za ovaj trik, garantujemo da ćete biti iznenađeni. Zvuči neverovatno, ali zaista funkcioniše.
Pampur će vam pomoći da sačuvate varivo koje vam je zagorelo. Jela koja mogu lako da zagore i zahtevaju puno mešanja, a posebno kada stavimo kupus da kuvamo, čepovi od vina će vam pomoći u tome.
A kako je teško stajati pored lonca sa varjačom nekoliko sati, kupus se često lepi za dno, a miris paljevine prožima čitavo jelo.
Ako nam se desi da vam varivo zagori, samo ga stavite u drugu posudu, bez zagorenih ostataka, naravno, dodajte čep od vina i prokuvajte. Drvo će apsorbovati miris zagorelog, zahvaljujući čemu će vašem jelu povratiti prvobitni ukus. Kasnije, samo treba da izvadite čep i uživate u ukusnom jelu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus