Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SLUČAJNO STE PRESOLILI JELO? Ne očajavajte - uz nekoliko jednostavnih trikova spasite omiljeni specijalitet

Evo kako da uz pet jednostavnih trikova spasete presoljeno jelo.

 Kako da spasim presoljeno jelo Izvor: Shutterstock

Svima se bar jednom desilo, ako ne i više puta, da jelo u toku pripreme presolimo. Mnogima zbog ovoga omiljeni specijalitet završi u kanti za smeće, ali uz nekoliko jednostavnih trikova možete da popravite načinjenu "štetu". Većinu od ovih sastojaka za "prvu pomoć" imate kod kuče, a kada ih primenite uz neke od ovih trikova vaše jelo će biti spašeno.

1. Luk, šagarepa ili krompir

Ako ste presolili supu, sos ili gulaš u jelo dodajte jednu celu glavicu luka, šargarepu ili oljušten krompir koji će pokupiti so.

2. Voda ili neslan temeljac

Možete da dodate i vodu ili neslan temeljac, a ako je potrebno da posle toga zgusnete jelo posegnite za malo gustina ili skroba, a možete da dodate i bešamel sos.

Možda će vas zanimati

3. Jabuka

Još jedan jednostavan trik koji su koristile naše bake, a koji rešava presoljeno jelo jeste da u njega ubacite oljuštenu jabuku. Ostavite jabuku u jelu da pokupi so, pa je onda pred kraj pripreme izvadite i bacite.

4. Sirće, limun ili vino

Za “rasoljavanje” jela možete koristiti i neku od ovih kiselina. Malo sirćeta, vina ili naceđenog limuna neutralisaće višak soli. Ovaj trik možete da koristite i kada previše zaljutite jelo paprikom ili biberom.

5. Neutralna pavlaka

Ukoliko presolite jelo koje ima sos bilo od paradajza ili neki drugi sos, so možete neutralisati ako u jelo dodate neutralnu pavlaku za kuvanje. Ona će samo učiniti da svaki sos bude ukusniji.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti