Počeo je Uskršnji post i vernici koji se pridržavaju više ne moraju da se odriču omiljene hrane. Mleko može da se zameni bademovim ili sojinim, a za jaja postoje 3 načina koja su odlična i definitivno pomažu. Za vreme posta domaćice se trude da hrana bude raznovrsnija, a jednako ukusna kao i mrsna. Sa ovim savetima uspećete da napravite jela koja svi vole, a da ispoštujete post.
Ako pravite hleb, palačinke, mafine ili nešto drugo, umesto jaja koristite 3 smese koje su podjedanko efikasne. Ovo su količine ukoliko želite da zamenite jedno jaje, a ako vam treba više samo povećajte sastojke.
Zamena jednog jajeta lanenim semenom
Sastojci:
- 1 kašika mlevenog lana
- 2,5 kašike vode
Priprema:
Pomešajte lan i vodu i ostavite 5 minuta.
Zamena jednog jajeta čia semenkama
Sastojci:
- 1 kašika čia semenki
- 3 kašike vode
Priprema:
Usitnite čia semenke dok ne dobijete smesu kao brašno, pa pomešajte sa vodom i ostavite 5 minuta. Tekstura treba da bude slična sirovom žumancetu.
Još jedan način da zamenite jaje, a možda i najlakši je da 2 kašike sirćeta rastvorite u 1/2 šolje vode.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem