Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA LAKO OLJUŠTITE I OČISTITE CVEKLU: Caka je u potapanju u vodi koja omekšava koru i olakšava posao domaćicama

Za čišćenje bez muke ispratite sledeće savete.

 Kako se ljušti cvekla Izvor: Shutterstock

Čišćenje cvekle mnogim domaćicama predstavlja noćnu moru, što zbog teškog ljuštenja, što zbog boje koja ostaje na prstima. Kada je potrebno da oljuštite samo nekoliko komada cvekle, prvo je neophodno da ih odaberete na osnovu oblika, boje i veličine. Uzmite samo zdrave plodove. Pre nego što oljuštite cveklu, potopite je na 10-15 minuta u vodu, ocedite je i uklonite listove, ako ih ima. Poželjno je da svaku cveklu očistite četkom. Ljuštenje je najlakše učiniti ljuštilicom za krompir, a ako ima potrebe, dodatno čišćenje obavite nožem.

Možda će vas zanimati

Za pripremu mnogih jela se preporučuje da cvekla bude skuvana cela, neoljuštena, ali da bude dobro oprana četkom pod vodom. Nakon kuvanja, kora cvekle se ljušti mnogo lakše i u isto vreme se čuvaju sve hranjive materije.

Cveklu možete iseći na različite oblike u zavisnosti od jela koje pripremate. Za salate, cvekla se seče na štapiće, kao prilog - na kolutove ili kockice, za čorbe ili boršč se seče na veoma tanke trakice.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti