Ako volite sireve, a volite i da ih sami pripremate, za vas smo izdvojili recept za neobičan domaći sir sa ukusom cvekle. Neće vam trebati puno truda ni iskustva, samo 4 sastojka. Već smo pisali kako možete da napravite čedar ili maskarpone, ali ovaj sa cveklom će vas oduševiti na prvi zalogaj.
Sastojci:
- 1 l mleka
- 1 kašika soli
- 2 velike cvekle
- sok od 1 limuna
Priprema:
Litar mleka i so prokuvajte, pa sklonite sa šporeta. Sirovu cveklu izblendirajte, pa procedite sok. Pomešajte sa sokom od limuna i sipajte u mleko. Promešajte. Vratite da se kuva još 10-ak minuta, pa isključite, poklopite i ostavite još 10 minuta. Na posudu stavite cediljku, pa gazu i sipajte smesu. Lepo procedite i stavite u drugu posudu, bilo bi dobro da ima rupe na dnu. Pritnisnite nečim teškim i ostavite preko noći.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom