Zamrzavanje povrća je jedan od načina da ga sačuvate i imate za različita jela tokom cele zime, čak i kad mu nije sezona. Ukoliko niste od onih domaćica koje tokom leta i jeseni ostavljaju sveže povrće u zamrzivač, ipak ga možete kupiti u prodavnicama zamrznuto u kesama. Postoje različiti smrznuti miksevi povrća, ali postavlja se pitanje kako ih pravilno pripremiti.
Zamrznutom povrću je ustvari potrebna kraća termička obrada, zato što je veći deo njega bio blanširan pre samog zamrzavanja. Obično se zamrznuto povrće ne odmrzava pre kuvanja. Ono se stavlja direktno u ključalu vodu kada planirate da ga kuvate, ili se stavlja u tiganj sa malo masnoće i suši se kada želite da ga dinstate.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem