Zamrzavanje povrća je jedan od načina da ga sačuvate i imate za različita jela tokom cele zime, čak i kad mu nije sezona. Ukoliko niste od onih domaćica koje tokom leta i jeseni ostavljaju sveže povrće u zamrzivač, ipak ga možete kupiti u prodavnicama zamrznuto u kesama. Postoje različiti smrznuti miksevi povrća, ali postavlja se pitanje kako ih pravilno pripremiti.
Zamrznutom povrću je ustvari potrebna kraća termička obrada, zato što je veći deo njega bio blanširan pre samog zamrzavanja. Obično se zamrznuto povrće ne odmrzava pre kuvanja. Ono se stavlja direktno u ključalu vodu kada planirate da ga kuvate, ili se stavlja u tiganj sa malo masnoće i suši se kada želite da ga dinstate.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus