Kruške se, kao i druge voćke, mogu zamrznuti, ali se moraju poštovati neka pravila zamrzavanja. Da bi kruške i nakon odmrzavanja bile sveže i sačuvale ukus, plodove je potrebno da birate cele, bez rupa od insekata i trulih strana.

Morate i da poštujete sledeća pravila za zamrzavanje krušaka:

  • Kruške dobro operite, a zatim ih osušite krpom. Moraju biti suve tako da se voda ne zamrzne, zajedno sa voćem
  • Zatim kruške oljuštite i isecite na kriške, kocke ili četvrtine
  • Uklonite sva oštećenja sa plodova ukoliko ih ima
  • Stavite kuške na tanjir pa odozgo nacedite malo limuna kako ne bi potamnele. Ostavite u zamrzivaču na 2 sata
  • Kada se kruške zamrznu po prvi put, stavite komade u kese, uklonite vazduh i vratite ih u zamrzivač. Na ovaj način mogu trajati do 10 meseci

Nakon što odmrznete vaše komade voća možete pripremati, kompot, kolače ili ih grickati za užinu.

Izvor: Stvar ukusa