Kruške se, kao i druge voćke, mogu zamrznuti, ali se moraju poštovati neka pravila zamrzavanja. Da bi kruške i nakon odmrzavanja bile sveže i sačuvale ukus, plodove je potrebno da birate cele, bez rupa od insekata i trulih strana.
Morate i da poštujete sledeća pravila za zamrzavanje krušaka:
- Kruške dobro operite, a zatim ih osušite krpom. Moraju biti suve tako da se voda ne zamrzne, zajedno sa voćem
- Zatim kruške oljuštite i isecite na kriške, kocke ili četvrtine
- Uklonite sva oštećenja sa plodova ukoliko ih ima
- Stavite kuške na tanjir pa odozgo nacedite malo limuna kako ne bi potamnele. Ostavite u zamrzivaču na 2 sata
- Kada se kruške zamrznu po prvi put, stavite komade u kese, uklonite vazduh i vratite ih u zamrzivač. Na ovaj način mogu trajati do 10 meseci
Nakon što odmrznete vaše komade voća možete pripremati, kompot, kolače ili ih grickati za užinu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus