Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUPITE SADA, A KASNIJE UŽIVAJTE U KOMPOTIMA, PITAMA, KOLAČIMA: Kako da zamrznete kruške, plus trik kako da ne potamne

Samo ovako sačuvane i zamrznute kruške očuvaće svežinu do 10 meseci.

 Kako se zamrzavaju kruške Izvor: Shutterstock

Kruške se, kao i druge voćke, mogu zamrznuti, ali se moraju poštovati neka pravila zamrzavanja. Da bi kruške i nakon odmrzavanja bile sveže i sačuvale ukus, plodove je potrebno da birate cele, bez rupa od insekata i trulih strana.

Možda će vas zanimati

Morate i da poštujete sledeća pravila za zamrzavanje krušaka:

  • Kruške dobro operite, a zatim ih osušite krpom. Moraju biti suve tako da se voda ne zamrzne, zajedno sa voćem
  • Zatim kruške oljuštite i isecite na kriške, kocke ili četvrtine
  • Uklonite sva oštećenja sa plodova ukoliko ih ima
  • Stavite kuške na tanjir pa odozgo nacedite malo limuna kako ne bi potamnele. Ostavite u zamrzivaču na 2 sata
  • Kada se kruške zamrznu po prvi put, stavite komade u kese, uklonite vazduh i vratite ih u zamrzivač. Na ovaj način mogu trajati do 10 meseci

Nakon što odmrznete vaše komade voća možete pripremati, kompot, kolače ili ih grickati za užinu.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti