Kruške se, kao i druge voćke, mogu zamrznuti, ali se moraju poštovati neka pravila zamrzavanja. Da bi kruške i nakon odmrzavanja bile sveže i sačuvale ukus, plodove je potrebno da birate cele, bez rupa od insekata i trulih strana.
Morate i da poštujete sledeća pravila za zamrzavanje krušaka:
- Kruške dobro operite, a zatim ih osušite krpom. Moraju biti suve tako da se voda ne zamrzne, zajedno sa voćem
- Zatim kruške oljuštite i isecite na kriške, kocke ili četvrtine
- Uklonite sva oštećenja sa plodova ukoliko ih ima
- Stavite kuške na tanjir pa odozgo nacedite malo limuna kako ne bi potamnele. Ostavite u zamrzivaču na 2 sata
- Kada se kruške zamrznu po prvi put, stavite komade u kese, uklonite vazduh i vratite ih u zamrzivač. Na ovaj način mogu trajati do 10 meseci
Nakon što odmrznete vaše komade voća možete pripremati, kompot, kolače ili ih grickati za užinu.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem