Ako nemate ideju šta da pripremate za ručak, belo meso i krompir su uvek dobro rešenje. Pravi se slično kao musaka, samo što se za preliv koristi pavlaka za kuvanje umesto mleka. Ona je gušća, ukusnija i daje bolji šmek jelu. Na kraju pospite sirom koji će se istopiti, a to svi vole. Ovako jednostavan ručak koji se lako pravi možete da poslužite sa kupus salatom

Sastojci: 

  • 800 g pilećeg filea 
  • 4 krompira 
  • 3 jajeta 
  • 250 ml pavlake za kuvanje 
  • tvrdi sir 

Priprema: 

Krompir isecite na kolutove, a meso na trake. Poređajte u tepsiju, začinite po želji i prelijte maslinovim uljem. Dobro promešajte da sve lepo upije. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Umutite jaja sa pavlakom za kuvanje, prelijte meso i krompir, pospite rendanim sirom i pecite još 20 minuta na istoj temperaturi. 

Izvor: Stvar ukusa