Ako nemate ideju šta da pripremate za ručak, belo meso i krompir su uvek dobro rešenje. Pravi se slično kao musaka, samo što se za preliv koristi pavlaka za kuvanje umesto mleka. Ona je gušća, ukusnija i daje bolji šmek jelu. Na kraju pospite sirom koji će se istopiti, a to svi vole. Ovako jednostavan ručak koji se lako pravi možete da poslužite sa kupus salatom.
Sastojci:
- 800 g pilećeg filea
- 4 krompira
- 3 jajeta
- 250 ml pavlake za kuvanje
- tvrdi sir
Priprema:
Krompir isecite na kolutove, a meso na trake. Poređajte u tepsiju, začinite po želji i prelijte maslinovim uljem. Dobro promešajte da sve lepo upije. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Umutite jaja sa pavlakom za kuvanje, prelijte meso i krompir, pospite rendanim sirom i pecite još 20 minuta na istoj temperaturi.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus