Da li i vama kupus salata uvek deluje ukusnije u restoranu? Uz ove trikove, i vi ćete uspeti da spremite isto tako ukusnu salatu!

Tajna dobre salate od kupusa krije u činjenici da naseckani (ili narendani) kupus odstoji duže nego kad mi spremamo kod kuće za ručak.

Kuhinjsko osoblje, naime, usitni sav kupus unapred, a ponekad se i začini veća količina.

To daje vremena povrću da otpusti vodu i omekša pod delovanjem soli i sirćeta pa je rezultat super ukusna salata.

Uz par trikova, lako ćete postići isti ukus.

Sastojci:

  • kupus
  • so
  • šećer
  • jabukovo sirće
  • maslinovo ulje
  • biber

Priprema:

Naseckajte kupus što tanje (ili ga narendajte), pa ga ovlaš posolite i lagano izgnječite rukom. Dodajte na vrh noža šećera pa izmešajte viljuškom i kašikom i, ako je moguće, ostavite salatu da odstoji bar desetak minuta.

Sada prelijte sa malo jabukovog sirćeta i maslinovog ulja pa dobro izmešajte i pobiberite.

Po želji, dodajte i malo peršuna - za dekoraciju!

Napomena: mladi, zeleni kupus treba manje gnječiti i neka kraće stoji, a beli, jesenji kupus treba gnječiti više i ostaviti da duže odstoji.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – StvarUkusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Lepa & Srećna