Da li i vama kupus salata uvek deluje ukusnije u restoranu? Uz ove trikove, i vi ćete uspeti da spremite isto tako ukusnu salatu!
Tajna dobre salate od kupusa krije u činjenici da naseckani (ili narendani) kupus odstoji duže nego kad mi spremamo kod kuće za ručak.
Kuhinjsko osoblje, naime, usitni sav kupus unapred, a ponekad se i začini veća količina.
To daje vremena povrću da otpusti vodu i omekša pod delovanjem soli i sirćeta pa je rezultat super ukusna salata.
Uz par trikova, lako ćete postići isti ukus.
Sastojci:
- kupus
- so
- šećer
- jabukovo sirće
- maslinovo ulje
- biber
Priprema:
Naseckajte kupus što tanje (ili ga narendajte), pa ga ovlaš posolite i lagano izgnječite rukom. Dodajte na vrh noža šećera pa izmešajte viljuškom i kašikom i, ako je moguće, ostavite salatu da odstoji bar desetak minuta.
Sada prelijte sa malo jabukovog sirćeta i maslinovog ulja pa dobro izmešajte i pobiberite.
Po želji, dodajte i malo peršuna - za dekoraciju!
Napomena: mladi, zeleni kupus treba manje gnječiti i neka kraće stoji, a beli, jesenji kupus treba gnječiti više i ostaviti da duže odstoji.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno