Da li i vama kupus salata uvek deluje ukusnije u restoranu? Uz ove trikove, i vi ćete uspeti da spremite isto tako ukusnu salatu!
Tajna dobre salate od kupusa krije u činjenici da naseckani (ili narendani) kupus odstoji duže nego kad mi spremamo kod kuće za ručak.
Kuhinjsko osoblje, naime, usitni sav kupus unapred, a ponekad se i začini veća količina.
To daje vremena povrću da otpusti vodu i omekša pod delovanjem soli i sirćeta pa je rezultat super ukusna salata.
Uz par trikova, lako ćete postići isti ukus.
Sastojci:
- kupus
- so
- šećer
- jabukovo sirće
- maslinovo ulje
- biber
Priprema:
Naseckajte kupus što tanje (ili ga narendajte), pa ga ovlaš posolite i lagano izgnječite rukom. Dodajte na vrh noža šećera pa izmešajte viljuškom i kašikom i, ako je moguće, ostavite salatu da odstoji bar desetak minuta.
Sada prelijte sa malo jabukovog sirćeta i maslinovog ulja pa dobro izmešajte i pobiberite.
Po želji, dodajte i malo peršuna - za dekoraciju!
Napomena: mladi, zeleni kupus treba manje gnječiti i neka kraće stoji, a beli, jesenji kupus treba gnječiti više i ostaviti da duže odstoji.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus