Ako vam piletina često ispadne suva i ne znate na koji način da je pripremite da bude sočna, onda je ovo pravi recept za vas.

Rolovana piletina se priprema širom sveta, peče se ili kuva, puni različitim nadevima, filuju se veći ili manji komadi mesa, a najbolje od svega je što je mogu spremati i početnici u kuhinji. Rolovana piletina je ukusan i izdašan ručak koji će se svima svideti.

Sastojci:

  • 500 g pilećeg mesa
  • 150 g kisele pavlake
  • 200 g šunke
  • 100 g kulena
  • 150 g kačkavalja
  • 200 g pančete
  • so, biber

Priprema:

Piletinu isecite na tanke šnicle, pa je izlupajte čekićem za meso. Na aluminijumsku foliju vodoravno poređajte listiće slanine, pa spusite meso i sve žačinite po ukusu. Piletnu premažite pavlakom, pa onda poređajte šunku, kulen i pospite izrendanim kačkavaljem. Pomoću folije urolajte meso, pa ga sa folijom stavite u vatrostalnu i u rernu na 200 stepeno oko 45 minuta. Pred kraj uklonite foliju, pa ostavite piletinu još pet minuta da se dopeče i porumeni.

Izvor: Stvar ukusa