Belo meso je zdravo i odličan je predlog kada ste na dijeti, ali morate da ga skuvate ili grilujete, da bi imalo efekta. Ali, svi znamo da je pohovano, a još i punjeno mnogo nezdravije, ali i ukusnije i sočnije. Predlažemo da umesto brašna i jaja, meso uvaljate u istopljeni puter, pa u prezle i tako ispohujete. Sada ne morate da pržite u ulju, nego ispecite u rerni. Biće malo zdravije, a punjenje od sira će dati poseban šmek.
Sastojci:
- 2 pileća filea
- 200 g sira
- 1/2 šake seckanog mladog luka
- 1/2 šake seckane mirođije
- 50 g istopljenog putera
- 2 čena belog luka
- 4 kašike mleka
- 1/2 kašičice kurkume
- 50 g prezli
Priprema:
Belo meso zasecite po dužini, a u sir dodajte mladi luk, mirođiju, kurkumu, seckani beli luk i mleko. Napunite meso smesom, pa uvaljajte u istopljeni puter, a onda u prezle. Preostalim puterom premažite tepsiju i stavite meso. Pecite na 200°C oko 35 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno