Belo meso je zdravo i odličan je predlog kada ste na dijeti, ali morate da ga skuvate ili grilujete, da bi imalo efekta. Ali, svi znamo da je pohovano, a još i punjeno mnogo nezdravije, ali i ukusnije i sočnije. Predlažemo da umesto brašna i jaja, meso uvaljate u istopljeni puter, pa u prezle i tako ispohujete. Sada ne morate da pržite u ulju, nego ispecite u rerni. Biće malo zdravije, a punjenje od sira će dati poseban šmek.
Sastojci:
- 2 pileća filea
- 200 g sira
- 1/2 šake seckanog mladog luka
- 1/2 šake seckane mirođije
- 50 g istopljenog putera
- 2 čena belog luka
- 4 kašike mleka
- 1/2 kašičice kurkume
- 50 g prezli
Priprema:
Belo meso zasecite po dužini, a u sir dodajte mladi luk, mirođiju, kurkumu, seckani beli luk i mleko. Napunite meso smesom, pa uvaljajte u istopljeni puter, a onda u prezle. Preostalim puterom premažite tepsiju i stavite meso. Pecite na 200°C oko 35 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus