Ne bacajte bajat hleb nego ga iskoristite i napravite odličnu pitu sa mlevenim mesom. Umesto prženica ili omleta koji se obično jedu za doručak, sada napravite drugačiji obrok od sličnih sastojaka. Sve što treba da uradite je da dodate meso i sir i eto pite koju će svi ukućani obožavati.
Poslužite sa domaćim kiselim mlekom.
Sastojci:
- hleb
- 300 g mlevenog mesa
- 5 jaja
- 150 ml mleka
- 30 g putera
- 250 g tvrdog sira
- 1 paradajz
Priprema:
Hleb isecite na tanke kriške i poređajte u pleh koji ste premazali istopljenim puterom. Odozgo premažite kriške preostalim istopljenim puterom. U mleveno meso dodajte 2 jaja i začine po želji, rendani sir (200 g) i mleko. Dobro sjeidnite, pa stavite preko hleba. Preostala jaja posolite i umutite, pa prelijte preko mesa. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 25 minuta. Izvadite iz rerne, pa poređajte paradajz isečen na kolutove i pospite sa još 50 g rendanog sira. Pecite još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem