Za ovo jelo možete da koristite i belo meso, ali je batak bolji jer je sočniji. U jednoj posudi napravićete ukusnu večeru ili ručak za manje od pola sata. Nema puno prljavih sudova i nereda u kuhinji. Vino, bujon i beli luk čine ovaj sos neverovatno aromatičnim, a spanać je samo dodatni plus. Ako želite da oduševite sve svojim kulinarskim sposobnostima onda obavezno napravite ovo jelo. 

Sastojci: 

  • 1 kg pilećih bataka (bez kostiju) 
  • 170 g dimljene slanine
  • 1 kašičica dimljene paprike
  • ½  šolje maslinovog ulja
  • 2 ljute papričice 
  • 3-4 čena belog luka
  • ½ šolje suvog belog vina
  • 1 ½ šolje pavlake za kuvanje 
  • 3 kašičice dižon senfa
  • ½ šolje pilećeg bujona 
  • 2 šolje bebi spanaća

Priprema:

Presecite meso na pola, zatim prelijte maslinovim uljem, posolite i pospite dimljenom paprikom. Lepo uvaljajte i ispržite meso u tiganju sa obe strane. Izvadite meso i ispržite iseckanu slaninu, a onda dodajte sitno seckan crni luk i mleveni beli. Sipajte belo vino i kuvajte dok se tečnost ne smanji na pola, pa sipajte bujon i senf. Dodajte pavlaku i dobro promešajte. Vratite meso i dodajte spanać. 

Izvor: Stvar ukusa