Za ovo jelo možete da koristite i belo meso, ali je batak bolji jer je sočniji. U jednoj posudi napravićete ukusnu večeru ili ručak za manje od pola sata. Nema puno prljavih sudova i nereda u kuhinji. Vino, bujon i beli luk čine ovaj sos neverovatno aromatičnim, a spanać je samo dodatni plus. Ako želite da oduševite sve svojim kulinarskim sposobnostima onda obavezno napravite ovo jelo.
Sastojci:
- 1 kg pilećih bataka (bez kostiju)
- 170 g dimljene slanine
- 1 kašičica dimljene paprike
- ½ šolje maslinovog ulja
- 2 ljute papričice
- 3-4 čena belog luka
- ½ šolje suvog belog vina
- 1 ½ šolje pavlake za kuvanje
- 3 kašičice dižon senfa
- ½ šolje pilećeg bujona
- 2 šolje bebi spanaća
Priprema:
Presecite meso na pola, zatim prelijte maslinovim uljem, posolite i pospite dimljenom paprikom. Lepo uvaljajte i ispržite meso u tiganju sa obe strane. Izvadite meso i ispržite iseckanu slaninu, a onda dodajte sitno seckan crni luk i mleveni beli. Sipajte belo vino i kuvajte dok se tečnost ne smanji na pola, pa sipajte bujon i senf. Dodajte pavlaku i dobro promešajte. Vratite meso i dodajte spanać.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem