Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PILETINA U AROMATIČNOM SOSU OD BELOG LUKA I HRSKAVE SLANINE: Ručak u jednoj posudi za manje od pola sata - nema nereda

Piletinu svi vole, pogotovo ako se spremi sa slaninom i spanaćem.

 Piletina u aromatičnom sosu od belog luka i hrskave slanine Izvor: Printscreen/YT/Recipe30

Za ovo jelo možete da koristite i belo meso, ali je batak bolji jer je sočniji. U jednoj posudi napravićete ukusnu večeru ili ručak za manje od pola sata. Nema puno prljavih sudova i nereda u kuhinji. Vino, bujon i beli luk čine ovaj sos neverovatno aromatičnim, a spanać je samo dodatni plus. Ako želite da oduševite sve svojim kulinarskim sposobnostima onda obavezno napravite ovo jelo. 

Sastojci: 

  • 1 kg pilećih bataka (bez kostiju) 
  • 170 g dimljene slanine
  • 1 kašičica dimljene paprike
  • ½  šolje maslinovog ulja
  • 2 ljute papričice 
  • 3-4 čena belog luka
  • ½ šolje suvog belog vina
  • 1 ½ šolje pavlake za kuvanje 
  • 3 kašičice dižon senfa
  • ½ šolje pilećeg bujona 
  • 2 šolje bebi spanaća

Možda će vas zanimati

Priprema:

Presecite meso na pola, zatim prelijte maslinovim uljem, posolite i pospite dimljenom paprikom. Lepo uvaljajte i ispržite meso u tiganju sa obe strane. Izvadite meso i ispržite iseckanu slaninu, a onda dodajte sitno seckan crni luk i mleveni beli. Sipajte belo vino i kuvajte dok se tečnost ne smanji na pola, pa sipajte bujon i senf. Dodajte pavlaku i dobro promešajte. Vratite meso i dodajte spanać. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti