Ako nemate ideju šta da pravite za ručak, pred vama je jednostavno rešenje. Krompir i meso zapečeni sa bešamel sosom, u koji obavezno dodajte sir. On će ga malo zgusnuti i daće poseban šmek, pa ćete lakše servirati. Izuzetno se lako pravi i svakoj domaćici će uspeti iz prvog pokušaja. Posle ovako ukusnog ručka poslužite kolač koji se ne peče.
Sastojci:
- 400 g pilećeg filea
- 1 crni luk
- 3 krompira
- 1 mladi luk
- 1 paradajz
Za preliv:
- 2 kašike brašna
- 50 g putera
- 600 ml mleka
- 300 g sira
Priprema:
Meso isecite na male kockice i začinite, pa propržite. Dodajte seckani luk, mladi luk i krompir. Dinstajte poklopljeno, na umerenoj temperaturi oko 15 minuta. Začinite po želji. Paradajz isecite na tanke kolutove i poređajte na dno tepsije. Preko sipajte meso i krompir.
Ulje dobro zagrejte, pa propržite brašno, maksimum jedan minut. Ne sme da zagori. Sipajte mleko i kuvajte još 1-2 minuta. Posolite, pobiberite i dodajte rendani muskati oraščić. Zatim stavite rednani sir i ostavite još kratko na špretu. Sipajte u tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom