Kada nemate ideju za ručak, meso je uvek dobro rešenje. Pogotovo ako se priprema u sosu koji ga čini mekanim. Meso možete da poslužite sa hlebom i salatom, ali i sa prilogom kao što je pirinač ili krompir.
Posle ovako ukusnog ručka, počastite se brzim kolačem bez pečenja.
Sastojci:
- 700 g mesa po izboru
- 400 g pečuraka
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 500 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Meso isecite na kockice, pa ispržite na vrelom ulju nekih 10 minuta. Zatim dodajte seckani crni i beli luk i pečurke. Posolite i dodajte začine po želji. Dinstajte 25 minuta na umerenoj temperaturi. Na kraju dodajte pavlaku i kuvajte još 10 minuta. Pospite seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem