Sataraš ili bećarac, kako se u mnogim krajevima Srbije naziva, omiljeno je jelo većini ljudi. Obilje svežeg povrća, osim u salatama možete iskoristiti i na ovaj način, a za kratko vreme ćete na trpezi imati kompletan, ukusan ručak.

Mnogi ga jedu uz dodatak jaja, pirinča ili mesa, ali je najukusniji spremljen jednostavno - samo od povrća, koji je idealan i za sve koji poste.

Sastojci:

  • 3 paradajza
  • 2 crvene paprike
  • 2 zelene paprike
  • 2 glavice luka
  • so, biber

Priprema:

Povrće dobro oprati i očistiti, pa luk iseći na tanja rebarca, a paprike na tanje štapiće. Paradajz potopite u vruću vodu, pa ga nakon par minuta izvadite, oljuštite mu koru i isecite ga na kockice. Prvo na ulju prodinstajte luk da se zastakli, pa dodajte papriku. Sve zajedno dinstajte dok paprika ne omekša, pa na kraju dodati paradajz. Povrće krčkati na tihoj vatri, dok sva tečnost ne ispari. Ako je kiselo, dodati kašičicu šećera i potom ostale začine po ukusu.

Izvor: Stvar ukusa