Nema kome palačinke nisu omiljena poslastica, a mogućnosti za pripremanje su neograničene, pa se podjednako jedu i slane i slatke. Ono što je zajedničko i jednim i drugim to je da se brzo pripremaju, sastojci su jeftini i ne zahtevaju mnogo truda. 

Ovakav recept do sada sigurno niste probali, a u pitanju su slane palačinke sa sremušem čija sezona je uveliko u toku. Ove palačinke su savršene za doručak, večeru ili užinu.

Sastojci:

  • veza sremuša
  • 2 jajeta
  • 250 ml kisele vode
  • 200 ml mleka
  • 250 brašna
  • pola kašičice soli
  • prstohvat bibera
  • 50 ml ulja

Priprema:

Sjedinite jaja, mleko, kiselu vodu, so i biber, dodajte ulje i brašno, pa sve umutite u glatku masu bez grudvica. Masa će biti za nijansu gušća od one uobičajene za palačinke. Sremuš operite i iseckajte, pa dodajte u smesu. Palačinke pecite na zagrejanom tiganju, ali izlivajte nešto deblju masu. Pecite ih dok ne porumene sa obe strane, savijajte u trouglove ili ih urolajte i poslužite. Možete ih jesti sa dodatkom sosa ili namaza na bazi sira, ali su savršene i kada se jedu samostalno.

Izvor: Stvar ukusa