Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KREMASTI RIŽOTO MILANEZE: Napravite ručak na kome bi vam i Italijani pozavideli, a gotov je za tili čas

Ne morate da budete vrhunski majstor u kuhinji da naparvite rižoto po ovom receptu.

 Recept za rižoto sa šafranom Izvor: Shutterstock

U Italiji ne nedostaje jela koja „morate probati“ barem jednom u životu, ali rižoto "ala Milaneze" je nešto posebno.

Kremasti rožoto možete napraviti i kod kuće, uz samo nekoliko sastojaka. Rižoto je karakterističan za sever Italije, za razliku od toplog juga vezanog za pšenicu, a samim tim i za testeninu.

Ono što je ključno kod ovog recepta je dodavanje šafrana koji mu daje prepoznatljivu žutu boju, ali i sprecifičnu pomalo medenu aromu. Takođe pirinač ne treba da bude prekuvan, već al dente ili nešto mekši, ali nemojte da napravite "kašu".

Sastojci:

  • 600 ml pilećeg bujona
  • 15 niti šafrana
  • 4 kašike putera
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 šolje pirinča
  • pola šolje belog vina
  • 1 crni luk
  • 50 g parmezana

Možda će vas zanimati

Priprema:

U pola šolje vrućeg bujona dodajte šafran i ostavite sa strane. Ostatak bujona odžavajte toplim na laganoj temperaturi. U dubljem tiganju propržite luk na dve kašike putera i maslinovom ulju dok ne zastakli. U tiganj dodajte pirinač i sve dobro promešajte, pa nalijte sa vinom i kuvajte dok sva tečnost ne ispari. Dodajte supu sa šafranom i kuvajte sve oko dva minuta uz konstantno mešanje. Postepeno dolivajte ostatak bujona i kuvajte dok pirinač ne omekne, ali vodite računa da se ne raskuva, otprilike oko 15 minuta. Sklonite tiganj sa ringle, pa dodajte preostale dve kašike putera i parmezan i služite dok je još topao.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti