Rizi bizi se tradicionalno priprema za festival Svetog Marka koji se održava svake godine u Veneciji i to 25. aprila. U to vreme svež grašak je najmanji i najslađi i najbolje je da se ovo jelo pravi sa njim. Ako vam je to komplikovano, možete da koristite i smrznuti, ali je onda bitno da bujon bude domaći, a kako se on pravi pročitajte ovde. On će pirinač učiniti sočnijim. Rizi bizi je pravo prolećno jelo i mnogi govore da to nije rižoto sa graškom, nego jako gusta supa, ako se dobro pripremi.
Sastojci:
- 1 manji crni luk
- 250 g pirinča
- 150 g graška
- bujon
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržite seckani crni luk, pa dodajte opran pirinič, kao i grašak. Kratko prodinstajte, pa prelijte bujonom da pokrijte pirinač. Kada proključa, povremeno promešajte, a zatim kada voda ispari sklonite sa šporeta i začinite.
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus