Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RIZI BIZI SA GRAŠKOM - TRADICIONALNO ITALIJANSKO JELO: Brzo se pravi i jeftino je, a 1 sastojak učiniće pirinač sočnijim

Isprobajte tradicionalno italijansko jelo, rizi bizi, koje se pravi od pirinča i graška.

 Kako se pravi rizi bizi pirinač sa graškom Izvor: Shutterstock

Rizi bizi se tradicionalno priprema za festival Svetog Marka koji se održava svake godine u Veneciji i to 25. aprila. U to vreme svež grašak je najmanji i najslađi i najbolje je da se ovo jelo pravi sa njim. Ako vam je to komplikovano, možete da koristite i smrznuti, ali je onda bitno da bujon bude domaći, a kako se on pravi pročitajte ovde. On će pirinač učiniti sočnijim. Rizi bizi je pravo prolećno jelo i mnogi govore da to nije rižoto sa graškom, nego jako gusta supa, ako se dobro pripremi. 

Sastojci:

  • 1 manji crni luk
  • 250 g pirinčna
  • 150 g graška 
  • bujon

Možda će vas zanimati

Priprema:

Na zagrejanom ulju propržite seckani crni luk, pa dodajte opran pirinič, kao i grašak. Kratko prodinstajte, pa prelijte bujonom da pokrijte pirinač. Kada proključa, povremeno promešajte, a zatim kada voda ispari sklonite sa šporeta i začinite. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti