Naše bake su od starog hleba pravile prava remek-dela za doručak - poparu, prženice, tople sendviče, a Italijani su izmislili bruskete koje kada gledate samo na slici bude apetit.
Verujemo da će se domaćice složiti da su im omiljena jela ona koja se brzo spremaju, a ovi brusketi su baš takvi. Kada se pomešaju sirni namaz, pršuta i začini, nastaje prava rapsodija ukusa u kojoj će uživati cela porodica.
Sastojci:
- 1 baget hleb
- 5 kašika maslinovog ulja
- 2 kašike origana
- 150 g pršute
- pola kašičice belog luka u prahu
- svež bosiljak
Za namaz:
- 200 g sitnog sira
- 2 kašike pavlake
- 2 čena belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
Baget isecite na kriške, pa ih poređajte na pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. U manjoj posudi pomešajte ulje, origano i beli luk, pa premažite svaku krišku. Stavite hleb da se peče 15 minuta na 200 stepeni. Za to vreme pripremiti namaz. Sve sastojke stavite u blender, a kada dobijete kremastu teksturu znaćete da je namaz gotov. Kriške hleba izvadite iz pleha, pa ih premažite sirnim namazom. Odozgo poređajte pršutu i dekorišite svežim bosiljkom, a po želji možete dodati i masline.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem