Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POPARA SA KAJMAKOM: Iskoristite stari hleb i spremite zasitno jelo, kao što su nekada pravile naše bake

Iskoristite stari hleb i napravite zasitnu poparu, čiji ukus će vas vratiti u detinjstvo.

 Kako se pravi popara Izvor: Shutterstock

Popara je još jedan od načina kako iskoristiti stari hleb, a istovremeno se podsetite ukusa detinjstva. Popara koja se puši iz punog tanjira, sa kašikom kajmaka koji se razliva po jelu, vratiće vas u neka davna prošla vremena i bakinu kuhinju. Jednostavni sastojci koje svako domaćinstvo ima dovoljni su da pripremite ukusno i zasitno jelo za celu porodicu. 

Sastojci:

  • 400 g starog hleba
  • 400 ml vode
  • 400 ml mleka
  • 150 g kajmaka
  • 250 g starog sira

Možda će vas zanimati

Priprema:

Hleb iskidati na sitnije komade. Vodu i mleko pomešati, pa staviti u šerpu i na šporet da vri. Ako je sir neslan, dodajte i soli po ukusu. Kada provri, sklonite sa vatre, dodajte sav hleb i promešajte dobro, pa dodajte polovinu kajmaka i sav sir, pa sve sjedinite. Vratite na šporet i poparu kuvajte par minuta, ne više od pet. Sklonite sa vatre, rasporedite poparu po tanjirima i u svaki na vrh dodajte kašiku kajmaka.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti