Popara je još jedan od načina kako iskoristiti stari hleb, a istovremeno se podsetite ukusa detinjstva. Popara koja se puši iz punog tanjira, sa kašikom kajmaka koji se razliva po jelu, vratiće vas u neka davna prošla vremena i bakinu kuhinju. Jednostavni sastojci koje svako domaćinstvo ima dovoljni su da pripremite ukusno i zasitno jelo za celu porodicu. 

Sastojci:

  • 400 g starog hleba
  • 400 ml vode
  • 400 ml mleka
  • 150 g kajmaka
  • 250 g starog sira

Priprema:

Hleb iskidati na sitnije komade. Vodu i mleko pomešati, pa staviti u šerpu i na šporet da vri. Ako je sir neslan, dodajte i soli po ukusu. Kada provri, sklonite sa vatre, dodajte sav hleb i promešajte dobro, pa dodajte polovinu kajmaka i sav sir, pa sve sjedinite. Vratite na šporet i poparu kuvajte par minuta, ne više od pet. Sklonite sa vatre, rasporedite poparu po tanjirima i u svaki na vrh dodajte kašiku kajmaka.

Izvor: Stvar ukusa