Popara je još jedan od načina kako iskoristiti stari hleb, a istovremeno se podsetite ukusa detinjstva. Popara koja se puši iz punog tanjira, sa kašikom kajmaka koji se razliva po jelu, vratiće vas u neka davna prošla vremena i bakinu kuhinju. Jednostavni sastojci koje svako domaćinstvo ima dovoljni su da pripremite ukusno i zasitno jelo za celu porodicu.
Sastojci:
- 400 g starog hleba
- 400 ml vode
- 400 ml mleka
- 150 g kajmaka
- 250 g starog sira
Priprema:
Hleb iskidati na sitnije komade. Vodu i mleko pomešati, pa staviti u šerpu i na šporet da vri. Ako je sir neslan, dodajte i soli po ukusu. Kada provri, sklonite sa vatre, dodajte sav hleb i promešajte dobro, pa dodajte polovinu kajmaka i sav sir, pa sve sjedinite. Vratite na šporet i poparu kuvajte par minuta, ne više od pet. Sklonite sa vatre, rasporedite poparu po tanjirima i u svaki na vrh dodajte kašiku kajmaka.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem