Na slavama i proslavama predjelo se uvek prvo pojede, a domaćice mogu da iskažu svoje kulinarsko umeće praveći specijalitete zanimljivih oblika i fantastičnog ukusa. Napravite odlično predjelo koje možete da nazovete lažne sarme. Kiseli kupus ili zelje zamenite hrskavom slaninom, a mleveno meso omiljenim prilogom - pire krompirom.

Sastojci:

  • 3 krompira 
  • 1 šargarepa 
  • 1 paprika 
  • 1 crni luk 
  • 125 g sira po želji 
  • 12 kriški slanine 

Priprema:

Krompir, šargarepu, papriku i luk isecite i propržite. Ispasirajte, pa dodajte rendani sir i seckani peršun. Lepo sjedinite, pa stavite po kašiku fila na parče slanine i urolajte. Poređajte u pleh koji ste nauljili i pecite na 200°C oko 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa