Svaka domaćica je pravila pire krompir, jer je to recept koji se lako savlada, a svi ga vole. Sigurno se dešavalo da ne uspe uvek dobro i nikada niste znali zbog čega je tako. Mi vam otkrivamo tajnu.
Svi znaju da je mleko esencijalni sastojak pire krompira. Da nema njega, krompir bi bio suv i "zgužvan". Međutim, ako mleko ne koristite kako treba, nećete dobiti mekan i prozračan pire krompir.
Šta mnoge domaćice rade pogrešno?
Mnoge neiskusne domaćice i kuvari početnici ne smatraju važnom temepraturu mleka koje se dodaje krompiru. A to je najbitnija stavka. Svi prave istu grešku, a to je da kada je krompir skuvan, uzmu iz frižidera puter i mleko i sipaju u krompir. E pa mleko ne sme da bude hladno. Ono će učiniti jelo manje ukusnim i potamneće boju krompiru. Mleko mora biti sobne temperature, a još je bolje ako ga malo zagrejete pre nego što ga dodate u pire.
Ako poslušate ovaj savet dobićete pire savršenog izgleda i odlične teksture. Jelo će biti jarko žuto i veoma nežno.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem