Svaka domaćica je pravila pire krompir, jer je to recept koji se lako savlada, a svi ga vole. Sigurno se dešavalo da ne uspe uvek dobro i nikada niste znali zbog čega je tako. Mi vam otkrivamo tajnu.
Svi znaju da je mleko esencijalni sastojak pire krompira. Da nema njega, krompir bi bio suv i "zgužvan". Međutim, ako mleko ne koristite kako treba, nećete dobiti mekan i prozračan pire krompir.
Šta mnoge domaćice rade pogrešno?
Mnoge neiskusne domaćice i kuvari početnici ne smatraju važnom temepraturu mleka koje se dodaje krompiru. A to je najbitnija stavka. Svi prave istu grešku, a to je da kada je krompir skuvan, uzmu iz frižidera puter i mleko i sipaju u krompir. E pa mleko ne sme da bude hladno. Ono će učiniti jelo manje ukusnim i potamneće boju krompiru. Mleko mora biti sobne temperature, a još je bolje ako ga malo zagrejete pre nego što ga dodate u pire.
Ako poslušate ovaj savet dobićete pire savršenog izgleda i odlične teksture. Jelo će biti jarko žuto i veoma nežno.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus