Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ČESTA GREŠKA KOJA ĆE UPROPASTITI UKUS PIRE KROMPIRU: Svi ga prave baš sa ovim sastojkom, a rešenje je jednostavno

Naučite da napravite savršen pire krompir. Svi ga dodaju u krompir, ali on će pokvariti ukus i potamneti ga

 Kako se pravi pire krompir Izvor: Shutterstock

Svaka domaćica je pravila pire krompir, jer je to recept koji se lako savlada, a svi ga vole. Sigurno se dešavalo da ne uspe uvek dobro i nikada niste znali zbog čega je tako. Mi vam otkrivamo tajnu.

Možda će vas zanimati

Svi znaju da je mleko esencijalni sastojak pire krompira. Da nema njega, krompir bi bio suv i "zgužvan". Međutim, ako mleko ne koristite kako treba, nećete dobiti mekan i prozračan pire krompir. 

Šta mnoge domaćice rade pogrešno? 

Mnoge neiskusne domaćice i kuvari početnici ne smatraju važnom temepraturu mleka koje se dodaje krompiru. A to je najbitnija stavka. Svi prave istu grešku, a to je da kada je krompir skuvan, uzmu iz frižidera puter i mleko i sipaju u krompir. E pa mleko ne sme da bude hladno. Ono će učiniti jelo manje ukusnim i potamneće boju krompiru. Mleko mora biti sobne temperature, a još je bolje ako ga malo zagrejete pre nego što ga dodate u pire.

Ako poslušate ovaj savet dobićete pire savršenog izgleda i odlične teksture. Jelo će biti jarko žuto i veoma nežno.

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti