Kuvanje testenine bez vode na prvi pogled izgleda nemoguće, ali oni koju su probali ovu metodu tvrde da je mnogo bolja i ukusnija.
Naime, jedna korisnica TikTok mreže, Britanka Džasmin Giltrou, podelila je svoj način spremanja paste - ona testeninu kuva zajedno sa paradajz sosom. U sok od paradajza doda malo vode i direktno u smesu ubacuje sirove špagete.
Na ovaj način dobijate savršen ukus i konzistenciju. Testenine će odgovarati ukusu i aromi pripremljenog jela. S druge strane, skrob iz kuvane testenine će ući u supu ili sos, blago se zgusnuti i naglasiti sve arome.
Kuvanje testenine bez vode ne samo da poboljšava njen ukus, već će vam ova metoda uštedeti vreme i ekološki je prihvatljivija. Ne morate da kuvate testeninu odvojeno, pa je spremanje večere brže, bez gomile posuđa koja će nakon toga ostati u sudoperi. Takođe ne izlivate vodu za testenine, pa se ništa ne troši uzalud. Pametno, brzo i veoma praktično.
Na vama je izbor da li ćete dodavati meso, parmezan, slaninu tokom kuvanja ili pri serviranju na tanjir. Ovaj video je postao viralan sa stotinama hiljada pregleda.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem