Kuvanje testenine bez vode na prvi pogled izgleda nemoguće, ali oni koju su probali ovu metodu tvrde da je mnogo bolja i ukusnija. 

Naime, jedna korisnica TikTok mreže, Britanka Džasmin Giltrou, podelila je svoj način spremanja paste - ona testeninu kuva zajedno sa paradajz sosom. U sok od paradajza doda malo vode i direktno u smesu ubacuje sirove špagete.

Na ovaj način dobijate savršen ukus i konzistenciju. Testenine će odgovarati ukusu i aromi pripremljenog jela. S druge strane, skrob iz kuvane testenine će ući u supu ili sos, blago se zgusnuti i naglasiti sve arome.

Kuvanje testenine bez vode ne samo da poboljšava njen ukus, već će vam ova metoda uštedeti vreme i ekološki je prihvatljivija. Ne morate da kuvate testeninu odvojeno, pa je spremanje večere brže, bez gomile posuđa koja će nakon toga ostati u sudoperi. Takođe ne izlivate vodu za testenine, pa se ništa ne troši uzalud. Pametno, brzo i veoma praktično.

Na vama je izbor da li ćete dodavati meso, parmezan, slaninu tokom kuvanja ili pri serviranju na tanjir. Ovaj video je postao viralan sa stotinama hiljada pregleda. 

Kako se kuva testenina bez vode TikTok/jasminegiltrow

Izvor: Stvar ukusa