Svaka domaćica kada kuva nešto u šerpi koristi poklopac jer je tako brže, štedi se enrgija i para ne uništava elemente, a takođe ne prlja se šporet. Obično kada hoćete da proverite da li je neko jelo skuvano, kada skinete poklopac stavite ga sa strane na element i onda voda ili sos curi sa njega i zaprlja vam radnu površinu.
Postoji jedan trik sa poklopcem za koji retko ko zna, a pomoći će vam dosta i neće ništa isprljati. Kada želite da promešate ili da probate hranu, kada skinete polopac, ne ostavljajte na radnoj površini nego stavite poklopac na dršku lonca. Skoro svaka šerpa ima mogućnost za ovo.
Ne morate više da brinete da li ćete nešto isprljati, samo isprobajte ovu tehniku.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus