Počinje sezona najlepšeg i najukusnijeg povrća, a to su tikvice. Od njih možete da pravite razna jela, kao što su punjene tikvice, pohovane, pljesakvice... Umesto toga isprobajte sos od tikvica koji će vas raspametiti odmah. Možete da ga služite uz meso, njoke, bilo koju pastu... Uživaćete u svakom zalogaju jer je sos lagan.
Sastojci:
- 1 velika tikvica
- 140 ml mleka
- 1 ljubičasti luk
- 1 kašika putera
- 1 kašičica žalfije
- 1 čen belog luka
- 250 g kisele pavlake
Priprema:
Tikvicu operite i isecite, pa stavite u blender i usitnite. Dodajte mleko i još malo izblendirajte. Na puteru propržite seckani ljubičasti luk i žalfiju, pa dodajte beli luk. Sipajte tikvice i promešajte, kuvajte pet minuta, pa dodajte pavlaku i kuvajte još dva minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus