Počinje sezona najlepšeg i najukusnijeg povrća, a to su tikvice. Od njih možete da pravite razna jela, kao što su punjene tikvice, pohovane, pljesakvice... Umesto toga isprobajte sos od tikvica koji će vas raspametiti odmah. Možete da ga služite uz meso, njoke, bilo koju pastu... Uživaćete u svakom zalogaju jer je sos lagan. 

Sastojci:

  • 1 velika tikvica
  • 140 ml mleka 
  • 1 ljubičasti luk
  • 1 kašika putera
  • 1 kašičica žalfije
  • 1 čen belog luka
  • 250 g kisele pavlake

Priprema:

Tikvicu operite i isecite, pa stavite u blender i usitnite. Dodajte mleko i još malo izblendirajte. Na puteru propržite seckani ljubičasti luk i žalfiju, pa dodajte beli luk. Sipajte tikvice i promešajte, kuvajte pet minuta, pa dodajte pavlaku i kuvajte još dva minuta. 

Izvor: Stvar ukusa