Italijani sa puno ljubavi pristupaju svakoj pripremi obroka, a italijanska kuhinja je jedna od najpoznatijih. U nju spadaju lazanje, pica i pasta sa različitim sosevima, kao i mnoga druga jela. Italijani su poznati po tome što umeju da osmisle fantastičan obrok od onoga što imaju u frižideru ili u bašti.
Njoke su vrsta testa od krompira, a mogu da se jede u nekom sosu ili da se serviraju kao prilog uz meso. Takođe, njih možete da pržite ili kuvate, u zavisnosti šta više volite. U nastavku pročitajte recept za jednostavnu pripremu njoka koju je na Instagramu videlo preko milion ljudi.
Sastojci:
- 300 g krompira
- 2 kašike brašna
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 1/3 kašičice soli
- 1/3 kašičice bibera
Priprema:
Krompir skuvajte, pa ispasirajte kao za pire. U krompir dodajte brašno, skrob, so i biber i umesite testo. Na pobrašnjenoj površini od testa oblikujte valjak ili rolat 1 cm debiljine, a zatim isecite na komade dužine 4 ili 5 cm. Treba da dobijete kao male kvadrate. Po sredini ih pritisnite viljuškom da ostanu tri trake. Stavite u vrelo ulje i pržite oko 5 minuta. Stavite na ubrus da se ocedi i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem