Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE PRAVE NJOKE: Preko milion ljudi na Instagramu je videlo ovaj post - svi su oduševljeni lakom pripremom

Mekano testo od krompira unutra, a spolja hrskava korica. Napravite njoke koje niko ne odbija.

 Kako se prave njoke od krompira Izvor: Printscreen/Instagram/Fooodkings

Italijani sa puno ljubavi pristupaju svakoj pripremi obroka, a italijanska kuhinja je jedna od najpoznatijih. U nju spadaju lazanje, pica i pasta sa različitim sosevima, kao i mnoga druga jela. Italijani su poznati po tome što umeju da osmisle fantastičan obrok od onoga što imaju u frižideru ili u bašti. 

Njoke su vrsta testa od krompira, a mogu da se jede u nekom sosu ili da se serviraju kao prilog uz meso. Takođe, njih možete da pržite ili kuvate, u zavisnosti šta više volite. U nastavku pročitajte recept za jednostavnu pripremu njoka koju je na Instagramu videlo preko milion ljudi. 

Sastojci:

  • 300 g krompira
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 1/3 kašičice soli
  • 1/3 kašičice bibera 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Krompir skuvajte, pa ispasirajte kao za pire. U krompir dodajte brašno, skrob, so i biber i umesite testo. Na pobrašnjenoj površini od testa oblikujte valjak ili rolat 1 cm debiljine, a zatim isecite na komade dužine 4 ili 5 cm. Treba da dobijete kao male kvadrate. Po sredini ih pritisnite viljuškom da ostanu tri trake. Stavite u vrelo ulje i pržite oko 5 minuta. Stavite na ubrus da se ocedi i poslužite. 

Pogledajte

00:19
Kako se prave njoke
Izvor: Instagram/foodkings
Izvor: Instagram/foodkings

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti