Seoski lonac je još bolji od krompir paprikaša, jer osim piletine i krompira, sadrži raznovsrno povrće koje ga čini ukusnijim. Brzo se sprema, a ne morate da stojite pored šporeta, nego sve iseckate, stavite u lonac i čekate da bude gotovo. Seoski lonac je kuvano jelo za koje će svi tražiti repete, a vi ćete imati ručak za 2 dana. 

Sastojci:

  • 2 crna luka
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 50 g putera
  • 2 šargarepe
  • 600 g pečuraka 
  • 2 pileća filea 
  • 2 krompira 
  • 2 ljute zelene paprike 
  • 2 crvene paprike
  • 1-2 paradajza
  • 2 kašike paradajz pirea 

Priprema:

Na maslinovom ulju i puteru propržite seckani crni i beli luk. Zatim dodajte seckanu šargarepu i pečurke i kuvajte nekih 10-ak minuta. Nakon toga dodajte piletinu i krompir isečene na kocke, kratko kuvajte, pa dodajte seckanu ljutu i običnu papriku, kao i rendani paradajz i paradajz pire. Začinite po želji, a onda sipajte 500 ml vode. Poklopite i kuvajte još 15-20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa