Špagete bolonjeze su čuveni italijasnki recept, po kojem su, osim po pici i lazanjama, oni baš prepoznatljivi. Rusi ih prave na drugačiji način, paradajz sos menjaju bešamelom. Isprobajte i vi novu verziju bolonjeze makarona, a u bešamel obavezno dodajte i sir. Jer će tekstura umaka biti bolja, jer se sir razvlači. Pa kada prelijte meso i makarone dobićete zanimljiv specijalitet. Možda Italijani neće biti oduševljeni idejom, ali vi probajte.
Sastojci:
- 300 g makarona
- 400 g mlevenog mesa
- 3 mlada luka
- 1 paradajz
Za preliv:
- 40 g putera
- 2 kašike brašna
- 600 ml mleka
- 150 g sira
- muskatni oraščić
Priprema:
Skuvajte makarone. Na maslinovom ulju propržite seckani mladi luk i mleveno meso. Začinite po želji, pa dodajte rendani paradajz i promešajte. Makarone sipajte u vatrostalnu posudu, dodajte mleveno meso i lepo promešajte. Istopite puter, pa propržite brašno oko minuta. Dodajte so, biber i muskatni oraščić i lepo promešajte. Sipajte mleko i kuvajte oko 2 minuta. Na kraju dodajte sir, promešajte i sklonite sa vatre. Prelijte testeninu bešamelom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus