Namazi su jedan od omiljenih i najbržih varijanti za doručak, a ukoliko ne volite kupovne sa previše dodataka i konzervansa onda je ovaj sa cveklom idealan za vas. O lekovitim svojstvima cvekle nije potrebno mnogo govoriti. Dovoljno je reći da ima veliku moć detoksikacije i to najviše jetre. Cvekla je povrće koje je prepuno vlakana, antioksidanata i supstanci koji utiču na dobro zdravlje celog organizma, a uz ostale dodatke dobićete savrženo ukusan namaz.
Sastojci:
- 2 sveže cvekle
- 180 g pavlake
- 100 g krem sira
- 1 kašičica rena
- so, biber
Priprema:
Cveklu srednje veličine dobro operite, ali joj nemojte ljuštiti koru. Stavite u šerpu nalijte vodom i kuvajte dok ne omekša, otprilike oko 40 minuta. Nakon što je skuvana, operite je pod mlazom hladne vode, ogulite je i isecite na krupnije parčice. Stavite je u blender, pa dodajte pavlaku, krem sir i ren, pa sve izblendirajte dok ne dobijete kremastu smesu. Zaćinite po ukusu, a ukoliko su vam ostalo krupniji komadići izblendirajte još jednom. Dobijeni namaz prebacite u staklenu činiju i čuvajte u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem