Za ovaj namaz od cvekle neće vam biti potrebno mnogo vremena za pripremu, a izuzetno je ukusan i zdrav.

Namazi su jedan od omiljenih i najbržih varijanti za doručak, a ukoliko ne volite kupovne sa previše dodataka i konzervansa onda je ovaj sa cveklom idealan za vas. O lekovitim svojstvima cvekle nije potrebno mnogo govoriti. Dovoljno je reći da ima veliku moć detoksikacije i to najviše jetre. Cvekla je povrće koje je prepuno vlakana, antioksidanata i supstanci koji utiču na dobro zdravlje celog organizma, a uz ostale dodatke dobićete savrženo ukusan namaz.
Sastojci:
- 2 sveže cvekle
- 180 g pavlake
- 100 g krem sira
- 1 kašičica rena
- so, biber
Priprema:
Cveklu srednje veličine dobro operite, ali joj nemojte ljuštiti koru. Stavite u šerpu nalijte vodom i kuvajte dok ne omekša, otprilike oko 40 minuta. Nakon što je skuvana, operite je pod mlazom hladne vode, ogulite je i isecite na krupnije parčice. Stavite je u blender, pa dodajte pavlaku, krem sir i ren, pa sve izblendirajte dok ne dobijete kremastu smesu. Zaćinite po ukusu, a ukoliko su vam ostalo krupniji komadići izblendirajte još jednom. Dobijeni namaz prebacite u staklenu činiju i čuvajte u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.