Namazi su jedan od omiljenih i najbržih varijanti za doručak, a ukoliko ne volite kupovne sa previše dodataka i konzervansa onda je ovaj sa cveklom idealan za vasO lekovitim svojstvima cvekle nije potrebno mnogo govoriti. Dovoljno je reći da ima veliku moć detoksikacije i to najviše jetre. Cvekla je povrće koje je prepuno vlakana, antioksidanata i supstanci koji utiču na dobro zdravlje celog organizma, a uz ostale dodatke dobićete savrženo ukusan namaz.

Sastojci:

  • 2 sveže cvekle
  • 180 g pavlake
  • 100 g krem sira
  • 1 kašičica rena
  • so, biber

Priprema:

Cveklu srednje veličine dobro operite, ali joj nemojte ljuštiti koru. Stavite u šerpu nalijte vodom i kuvajte dok ne omekša, otprilike oko 40 minuta. Nakon što je skuvana, operite je pod mlazom hladne vode, ogulite je i isecite na krupnije parčice. Stavite je u blender, pa dodajte pavlaku, krem sir i ren, pa sve izblendirajte dok ne dobijete kremastu smesu. Zaćinite po ukusu, a ukoliko su vam ostalo krupniji komadići izblendirajte još jednom. Dobijeni namaz prebacite u staklenu činiju i čuvajte u frižideru.

Izvor: Stvar ukusa