Ne postoji osoba koja ne voli tradicionalno srpsko jelo, sarme. Sada ih napravite od kupusa ribanca, od kojeg se pravi i podvarak, i garantujemo da će vam se dopasti kao i originalne. Iskristite dok je još zima i spremite specijalitete koji vam leti neće prijati zbog vrućina.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 glavica kiselog kupusa (ili ribanca)
- 150 g pirinča
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 50 ml ulja
- 4 pune kašike paradajz sosa
- peršun
- malo slaninice
Priprema:
Isecite kupus na rebarca, pa ga operite i prosušite. Mleveno meso pomešajte sa sekcanim crnim lukom, belim lukom, opranim pirinčem, seckanom slaninom i peršunom. Promešajte i napravite veće loptice. Dublju tepsiju nauljite, pa poređajte kupus, zatim ćufte od mlevenog mesa, pa ih pritisnite rukama kako bi se što bolje utisnule u kupus. Ređajte dok ne utrošite sastojke. Poslednji red je kupus. Prelijte sa vodom koju ste pomešali sa paradajz sosom. Pecite na 185°C oko 3 sata, a povremeno dosipajte vodu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus