Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LESKOVAČKI UŠTIPCI - ČUVENI SPECIJALITET SA JUGA SRBIJE: Ne koštaju puno, lako se prave, a ukus je nadaleko poznat

Naučite kako se prave tradicionalni leskovački uštipci.

 Leskovački uštipci Izvor: Shutterstock

Jug Srbije je pored roštilja, gde spadaju i leskovački uštipci, poznat i po ajvaru, pečenim paprika, ali i pomalo zaboravljenim jelima kao što su kapama, teleća glava u saftu ili janija... Južnjaci su poznati i po štedljivosti, tako da njihovi obroci uglavnom ne košataju puno, a ukus ne može da se opiše koliko je dobar. 

Tako su i nastali leskovački uštipci koji ne samo da su jeftini, nego se i lako prave, a uz njih poslužite urnebes salatu

Sastojci:

  • 800 g mlevenog mesa
  • 3 čena belog luka
  • 120 g tvrdog sira
  • 120 g slanine
  • malo ljute tucane paprike

Možda će vas zanimati

Priprema:

U mleveno meso dodajte seckani beli luk, sir i slaninu. Začinite i dobro sjedinite. Oblikujte loptice i pecite na ulju, roštilju ili u rerni. 

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti