Ovo je recept iz stare tradicionalne kosovske kuhunje. Glavni sastojci su spanać i jagnjetina i upravo zbog toga su ga i Turci preuzeli od Srba.

Sastojci:

800g jagnjetine

1 glavica luka

1 struk praziluka

500g spanaća

1/2 l bujona ili supe od kocke

brašno, ulje

so, mlevena crvena paprika

ovčije kiselo mleko

Priprema:

Meso iseckajte na kocke i ostavite sa strane. Luk i praziluk očistite i sitno naseckajte. Kocke mesa posolite i uvaljajte ih u brašno, pa ih kratko propržite na malo vrelog ulja, da blago porumene sa svake strane. Izvadite meso, pa u istu masnoću stavite luk, posolite i pržite mešajući dok ne porumeni. Vratite meso, dodajte praziluk i nalijte bujonom. Pospite sa pola kašičice crvene mlevene paprike i kuvajte polupokupljeno na umerenoj vatri dok meso ne omekša.

Dodajte opran spanać i poklopite da se potpari i svene. Skinite poklopac, promešajte i kuvajte dok se malo ne ukrčka.

Služite sa ovčijim kiselim mlekom. Može i sa kravljim, ali neka bude ono punomasno.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs