Ovo je recept iz stare tradicionalne kosovske kuhunje. Glavni sastojci su spanać i jagnjetina i upravo zbog toga su ga i Turci preuzeli od Srba.
Sastojci:
800g jagnjetine
1 glavica luka
1 struk praziluka
500g spanaća
1/2 l bujona ili supe od kocke
brašno, ulje
so, mlevena crvena paprika
ovčije kiselo mleko
Priprema:
Meso iseckajte na kocke i ostavite sa strane. Luk i praziluk očistite i sitno naseckajte. Kocke mesa posolite i uvaljajte ih u brašno, pa ih kratko propržite na malo vrelog ulja, da blago porumene sa svake strane. Izvadite meso, pa u istu masnoću stavite luk, posolite i pržite mešajući dok ne porumeni. Vratite meso, dodajte praziluk i nalijte bujonom. Pospite sa pola kašičice crvene mlevene paprike i kuvajte polupokupljeno na umerenoj vatri dok meso ne omekša.
Dodajte opran spanać i poklopite da se potpari i svene. Skinite poklopac, promešajte i kuvajte dok se malo ne ukrčka.
Služite sa ovčijim kiselim mlekom. Može i sa kravljim, ali neka bude ono punomasno.
Izvor: stvarukusa.rs
Trouglići sa orasima - starinski kolači koji se tope u ustima
Domaći pužići bez lisnatog testa - bolji nego iz pekare
Pita iz tiganja sa fidom za supu i feta sirom
Kobasice na podlozi od crnog luka – klasik nemačke kuhinje
Domaći sladoled od pistaća, meda i rikota sira