Ovo je recept iz stare tradicionalne kosovske kuhunje. Glavni sastojci su spanać i jagnjetina i upravo zbog toga su ga i Turci preuzeli od Srba.
Sastojci:
800g jagnjetine
1 glavica luka
1 struk praziluka
500g spanaća
1/2 l bujona ili supe od kocke
brašno, ulje
so, mlevena crvena paprika
ovčije kiselo mleko
Priprema:
Meso iseckajte na kocke i ostavite sa strane. Luk i praziluk očistite i sitno naseckajte. Kocke mesa posolite i uvaljajte ih u brašno, pa ih kratko propržite na malo vrelog ulja, da blago porumene sa svake strane. Izvadite meso, pa u istu masnoću stavite luk, posolite i pržite mešajući dok ne porumeni. Vratite meso, dodajte praziluk i nalijte bujonom. Pospite sa pola kašičice crvene mlevene paprike i kuvajte polupokupljeno na umerenoj vatri dok meso ne omekša.
Dodajte opran spanać i poklopite da se potpari i svene. Skinite poklopac, promešajte i kuvajte dok se malo ne ukrčka.
Služite sa ovčijim kiselim mlekom. Može i sa kravljim, ali neka bude ono punomasno.
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus