Obradujte ukućane sa ovim preukusnim obrokom, a vi se nećete preznojiti spremajući ga, jer je vrlo jednostavan.

Sastojci:

4 teleća odreska (600g)

2 kašičice soli

2 kašičice maslaca

2 kašičice maslinovog ulja

250g šampinjona

1 čen belog luka

300 ml pavlake za kuvanje

2 kašičice konjaka

Priprema:

Odreske operite, prosušite i istucite, a zatim utrljajte so u svaki odrezak. U velikom tiganju na zagrejanoj mešavini maslaca i maslinovog ulja ispecite odreske sa svake strane dok ne poprime lepu rumenu boju. Dodajte očišćenje i na listiće narezane pečurke i dinstajte tako dok sva voda iz njih ne ispari. Dodajte beli luk, malo soli, zalijte pavlakom, konjakom i kada provri sklonite sa vatre.

Poslužite uz kuvani pirinač i salatu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs