Obradujte ukućane sa ovim preukusnim obrokom, a vi se nećete preznojiti spremajući ga, jer je vrlo jednostavan.
Sastojci:
4 teleća odreska (600g)
2 kašičice soli
2 kašičice maslaca
2 kašičice maslinovog ulja
250g šampinjona
1 čen belog luka
300 ml pavlake za kuvanje
2 kašičice konjaka
Priprema:
Odreske operite, prosušite i istucite, a zatim utrljajte so u svaki odrezak. U velikom tiganju na zagrejanoj mešavini maslaca i maslinovog ulja ispecite odreske sa svake strane dok ne poprime lepu rumenu boju. Dodajte očišćenje i na listiće narezane pečurke i dinstajte tako dok sva voda iz njih ne ispari. Dodajte beli luk, malo soli, zalijte pavlakom, konjakom i kada provri sklonite sa vatre.
Poslužite uz kuvani pirinač i salatu.
Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom