Ovi recepti za čiju pripremu vam treba samo pet sastojaka i ne duže od pola sata uštedeće vam vreme provedeno u kuhinji.
SLATKO - KISELA PILETINA SA NUDLAMA
Sastojci za 2 osobe:
2x200g bataka
150g finih pirinčanih rezanaca
200g graška u ljusci (može i zamrznuti)
2 kašike vorčester sosa
2 kašičice čili džema
Priprema:
Skinite kožu sa piletine i stavite je u veliki tiganj na srednju toplotu da bi dobila zlatkasti sjaj, povremeno je okrećite. Izrežite kosti iz butina i ubacite u tiganj za bonus ukus, a zatim isecite meso na komade od 2 cm. Pomerite kosti i kožu na jednu stranu tiganja, zatim dodajte meso pored i kuvajte 5 minuta povremeno mešajući dok ne dobije zlatnu boju. Kada postane hrskava isecite i odložite kožicu, a kosti bacite. U međuvremenu, skuvajte rezance u kipućoj slanoj vodi prema uputstvima za upotrebu. Zatim prepoloviti grašak po dužini. Kada nudle postanu mekane, iscedite ih i zadržite šolju sa vodom u kojoj su se kuvale, a njih isperite hladnom vodom. Zatim uz pomoć makaza izrežite nudle na oko 8 cm dužine. U tiganju gde je meso dodajte čili džem i vorčester sos. Kada se džem istopi, dodajte grašak i nudle. Kuvati na jakoj vatri 2-3 minuta i dodati vodu u kojoj su se kuvale nudle ako ima potrebe za tim. Začinite sa morskom soli i biberom ako želite i poslažite po hrskavoj pilećoj kožici.
BRZA ŠNICLA
Sastojci za dve osobe:
4 čena belog luka
komad đumbira od 4 cm
350g špargli
2x125g šnicle od bifteka
2 kašike sosa od crnog pasulja
Priprema:
Oljuštiti i sitno iseckati beli luk i đumbir. Staviti u veliki tiganj (koji se ne lepi) jednu kašiku maslinovog ulja, đumbir i beli luk i propržiti. Kada postane hrskavo izvadite iz tiganja, ali ulje ostavite. Sa špargli isecite krajeve i dodajte ih u vrući tiganj. Začinite biftek sa morskom soli i biberom i dodajte špargalu, pa pojačajte šporet na najjače. Kuvajte 3 minuta redovno okrećući. Zatim ubacite sos od crnog pasulja i jednu kašiku crvenog vinskog sirćeta i tako će vam šnicle biti srednje pečene. A možete da kuvate dok ne bude pečen kako želite. Šnicle isecite, stavite u tanjir i poređajte špargle, a preko toga stavite beli luk i đumbir.
ITALIJANSKA GOVEDINA
Sastojci za dve osobe:
1 kašika pinjola
250g ramsteka
15g parmezana
40g rukole
2 kašičice pesto sosa
Priprema:
U veliki tiganj koji se ne lepi stavite pinjole na najjaču vatru. Redovno mešajte i sklonite kad dobiju zlatnu boju. Uklonite masnoću sa ramsteka, sitno iseckajte i ubacite u tiganj dok ne postanu hrskavi. U međuvremenu uklonite žile sa ramsteka i začinite ga sa morskom soli i biberom. Ramstek stavite u papir koji upija masnoću i sa tučkom za meso ga istucite. Iz tiganja izvadite i zadržite hrskave komadiće masti, a zatim na vrelom tiganju ispržite meso sa svake strane po minut da dobije boju, ali da ostane malo krvav iznutra. Na tanjir razmažite pesto sos, a ramstek isecite na tanke šnite. Preko mesa stavite rukolu i pinjole, a možete dodati i mast koju ste ispržili ako želite. Maslinovo ulje pomešajte sa sokom od mesa koje je ostalo u tiganju i polijte preko tanjira, a zatim sve to aranžirajte sa malo parmezana preko.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem