Urnebes salata uglavnom se servira uz roštiljsko meso ili pečenje a svakako je jedna od omiljenih priloga pravih gurmana. U originalni recept mora da ide kajmak, iako mnogi češće stavljaju krem sir ili pavlaku. Ovaj pikantni dodatak može da se servira na različite načine, ali na trpezi će najlepše izgledati ako od smese napravite kuglice.
Sastojci:
- 500 g sitnog sira
- 3 kašičice aleve paprike
- 3 čena belog luka
- 2 kašike kajmaka
- 1 kašika tucane paprike
- 1 kašika ulja
- so
Priprema:
Beli luk sitno naseckajte, pa ga stavite u činiju, a potom dodajte preostale sastojke. Sve dobro umutite mikserom na najmanjoj brzini, pa ukoliko je potrebno po ukusu dodajte još neki začin. Ukoliko želite urnebes možete da služite u činiji ili da formirate kuglice željene veličine. U ova slučaja pre služenja ostavite da u frižideru odstoji najmanje tri sata pre služenja.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem