Kako je uživanje u jelima s roštilja nezamislivo bez umaka, hleba ali i salata, ovaj recept je neizostavan za prvomajski praznik. Čak i ukoliko niste ljubitelj salata, ova se sprema za desetak minuta, ukusna je i osvežavajuća, a savršeno se slaže uz roštilj.

Sastojci:

  • veza rotkvica
  • veza mladog luka
  • 3 velika kuvana krompira
  • desetak maslina
  • 200 g majoneza
  • 180 g kisele pavlake
  • so, biber
  • svež peršun

Priprema:

Krompir operite i skuvajte ga, ostavite da se ohladi, pa oljuštite. Rotkvice isecite na listove, a mladi luk na kolutiće. Kuvani krompir isecite na krupne kocke. Sveži peršun iseckajte sitno. Majonez i pavlaku sjedinite, a onda dodajte i sve ostale sastojke. Dodajte so i biber po ukusu, sve dobro sjedinite i ostavite da se dobro ohladi. Gotovu salatu pospite peršunom i seckanim maslinama, pa poslužite.

Izvor: Stvar ukusa