Kako je uživanje u jelima s roštilja nezamislivo bez umaka, hleba ali i salata, ovaj recept je neizostavan za prvomajski praznik. Čak i ukoliko niste ljubitelj salata, ova se sprema za desetak minuta, ukusna je i osvežavajuća, a savršeno se slaže uz roštilj.
Sastojci:
- veza rotkvica
- veza mladog luka
- 3 velika kuvana krompira
- desetak maslina
- 200 g majoneza
- 180 g kisele pavlake
- so, biber
- svež peršun
Priprema:
Krompir operite i skuvajte ga, ostavite da se ohladi, pa oljuštite. Rotkvice isecite na listove, a mladi luk na kolutiće. Kuvani krompir isecite na krupne kocke. Sveži peršun iseckajte sitno. Majonez i pavlaku sjedinite, a onda dodajte i sve ostale sastojke. Dodajte so i biber po ukusu, sve dobro sjedinite i ostavite da se dobro ohladi. Gotovu salatu pospite peršunom i seckanim maslinama, pa poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus