Kako je uživanje u jelima s roštilja nezamislivo bez umaka, hleba ali i salata, ovaj recept je neizostavan za prvomajski praznik. Čak i ukoliko niste ljubitelj salata, ova se sprema za desetak minuta, ukusna je i osvežavajuća, a savršeno se slaže uz roštilj.
Sastojci:
- veza rotkvica
- veza mladog luka
- 3 velika kuvana krompira
- desetak maslina
- 200 g majoneza
- 180 g kisele pavlake
- so, biber
- svež peršun
Priprema:
Krompir operite i skuvajte ga, ostavite da se ohladi, pa oljuštite. Rotkvice isecite na listove, a mladi luk na kolutiće. Kuvani krompir isecite na krupne kocke. Sveži peršun iseckajte sitno. Majonez i pavlaku sjedinite, a onda dodajte i sve ostale sastojke. Dodajte so i biber po ukusu, sve dobro sjedinite i ostavite da se dobro ohladi. Gotovu salatu pospite peršunom i seckanim maslinama, pa poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.