Kada vam treba brza večera ili ručak, a možda su vam se najavili gosti, počastite se najbržom picom koja se pravi od hleba. Sve sastojke imate kod kuće i napravićete je očas posla. Možete da dodate i neku šunku ili slaninu. Zaboravite na mešenje testa i čekanja da nadođe, sada za 15 minuta, sa sve pečenjem, na stolu imate savršeno jelo.
Sastojci:
- 4 tost hleba
- kečap
- majonez
- tvrdi sir po želji
- paradajz
- crna maslina
Priprema:
Tost hleb poređajte jedan pored drugog u dva reda, da dobijete kvadrat. Na svako parče sipajte kečap, pa razmažite. Na ivicu sipajte majonez (oko celog kvadrata). Pospite rendanim ili seckanim sirom, pa preko poređajte paradajz isečen na kolutove. Isušite paradajz ubrusom. Poređajte i masline i pecite na 200°C oko 10 minuta. Možete da dodate i neku šunku ako želite.
Izvor: Stvar ukusa
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Kako da napravite domaći sladoled sa oreo keksom, na štapiću
Slane pogačice sa makom i sirom
Grčke susam štanglice, kao da ste na moru
Jeftin namaz od pileće džigerice i svežeg sira