Ako niste previše vični u mešenju testa, a želite da napravite domaći hleb, ne brinite. Ovaj recept je spas za sve domaćice koje tek počinju, ali i one koje ne umeju da umese testo. Samo pomešajte sastojke, a kvasac zamenite pivom koje daje poseban šmek i miris. Nema mešenja i čekanja da nadođe, a pošto testo pliva u puter biće hrskav spolja, a mekan unutra. 

Sastojci:

  • 400 g brašna 
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 400 ml piva
  • 50 g putera 

Priprema: 

U prosejano brašno dodajte šećer i so, pa sipajte pivo. Dobro sjedinite špatulom, a zatim testo sipajte u nauljenu tepsiju. Prelijte istopljenim puterom. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko sat vremena. 

Izvor: Stvar ukusa