Da li postoji nešto ukusnije od slasnih domaćih kifli? Nekada su deca čekala u redu za pekaru, jer se znalo tačno vreme kada stižu vruće kifle. Miris ovog peciva budu nostalgiju, i sigurni smo da ćete ovaj recept spremiti još mnogo puta.

Domaćice će obožavati činjenicu da su savršene i hladne i tople, a biće mekane i sutradan, pod uslovom da ih ne pojedete. Ako tražite način kako da obradujete svoje ukućane, isprobajte ovaj recept. 

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 1 kašičica sećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika suvog kvasca
  • 1 kašika putera
  • 200 ml toplog mleka
  • 100 ml tople vode
  • 1 jaje

Priprema:

U dubljoj činiji pomešajte, brašno, šećer, kvasac, so i puter. Odvojeno belance ubacite u smesu sa brašnom, a žumance sačuvajte za kasnije. Toplo mleko i vodu pomešajte, pa lagano ulivajte u činiju sve vreme muteći. Kada dobijete kompaktnu smesu izvadite je i umesite glatko testo. Pokrijte i ostavite da nadođe oko sat vremena. Ponovo ga malo premesite, pa podelite na 9 jednakih delova. Svaki od njih malo razvucite oklagijom, pa je rukama obikujte u kiflu. Ređajte ih u pleh obložem pek papirom i ostavite da "odmore" još pola sata. Pre pečenja ih premažite žumancetom i nožem rasecite malo po vrhu da dobijete šaru. Pecite ih na 180 C oko 20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa