Da li postoji nešto ukusnije od slasnih domaćih kifli? Nekada su deca čekala u redu za pekaru, jer se znalo tačno vreme kada stižu vruće kifle. Miris ovog peciva budu nostalgiju, i sigurni smo da ćete ovaj recept spremiti još mnogo puta.
Domaćice će obožavati činjenicu da su savršene i hladne i tople, a biće mekane i sutradan, pod uslovom da ih ne pojedete. Ako tražite način kako da obradujete svoje ukućane, isprobajte ovaj recept.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 kašičica sećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašika suvog kvasca
- 1 kašika putera
- 200 ml toplog mleka
- 100 ml tople vode
- 1 jaje
Priprema:
U dubljoj činiji pomešajte, brašno, šećer, kvasac, so i puter. Odvojeno belance ubacite u smesu sa brašnom, a žumance sačuvajte za kasnije. Toplo mleko i vodu pomešajte, pa lagano ulivajte u činiju sve vreme muteći. Kada dobijete kompaktnu smesu izvadite je i umesite glatko testo. Pokrijte i ostavite da nadođe oko sat vremena. Ponovo ga malo premesite, pa podelite na 9 jednakih delova. Svaki od njih malo razvucite oklagijom, pa je rukama obikujte u kiflu. Ređajte ih u pleh obložem pek papirom i ostavite da "odmore" još pola sata. Pre pečenja ih premažite žumancetom i nožem rasecite malo po vrhu da dobijete šaru. Pecite ih na 180 C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem