Ko još može da odoli punjenom hlebu? A još kada je punjem kobasicama i sirom - pravi je gastronomski užitak. Idelana je za doručak ili kao dodatak nekom laganijem jelu. Uz ovaj hleb, savršeno se slaže pikantni sos od paradajza, a Iako izgleda komplikovano na prvi pogled, garantujemo da ćete ga napraviti brže nego što ste mislili.
Sastojci:
Za testo:
- 100 ml toplog mleka
- 100 ml tople vode
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 5 g suvog kvasca
- 300 g brašna
- 2 kašike ulja
Za nadev:
- 500 g kobasice po izboru
- 1 jaje
- 1 žumance
- 150 g narendanog kačkavalja
- 1 kašičica origana
Priprema:
Mleko, vodu, šećer, so i kvasac pomešajte. Dodajte brašno, kratko zamesite, pa sipajte ulje. Umesite testo, pa još malo prelijte sa uljem i pokrijte providnom folijom. Ostavite da stoji oko sat vremena na toplom mestu. Za to vreme propržite isečene kobasice. Kada testo naraste još malo ga premesite, pa razvucite oklagijim na debljinu oko 2 cm. Premažite ga jednim razmućenim jajetom, preko stavite kobasice, narendan sir i origano. Uvijte testo u obliku hleba ili pogače i premažite za žumancetom. Pecite na 180 stepeni oko 50 minuta dok ne dobije zlatno-smeđu koricu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus