Nemate više inspiraciju šta da spremate za ručak? Sada spojite dva omiljena jela u jedno. Napravite ćufte i podvarak od svežeg kupusa, pa zapecite u rerni sa sirom. Kako bi ćufte bile sočnije obavezno dodajte kiselu pavlaku.
Sastojci:
- 700 g svežeg kupusa
- 500 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 100 g kisele pavlake
- 100 g tvrdog sira
Priprema:
Kupus izrendajte i posolite, pa ostavite sa strane. Mleveno meso začinite i dodajte seckani crni luk, rendanu šarfarepu i pavlaku. Dobro sjedinite. Oblikujte ćufte i poređajte u tepsiju preko kupusa. Premažite pavlakom i pecite na 180°C oko 35 minuta. Zatim izvadite, pospite sirom i pecite još 5 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus