Nemate više inspiraciju šta da spremate za ručak? Sada spojite dva omiljena jela u jedno. Napravite ćufte i podvarak od svežeg kupusa, pa zapecite u rerni sa sirom. Kako bi ćufte bile sočnije obavezno dodajte kiselu pavlaku. 

Sastojci:

  • 700 g svežeg kupusa 
  • 500 g mlevenog mesa 
  • 1 crni luk 
  • 1 šargarepa
  • 100 g kisele pavlake 
  • 100 g tvrdog sira 

Priprema: 

Kupus izrendajte i posolite, pa ostavite sa strane. Mleveno meso začinite i dodajte seckani crni luk, rendanu šarfarepu i pavlaku. Dobro sjedinite. Oblikujte ćufte i poređajte u tepsiju preko kupusa. Premažite pavlakom i pecite na 180°C oko 35 minuta. Zatim izvadite, pospite sirom i pecite još 5 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa