Ako se pridržavate Uskršnjeg posta, predlažemo vam fantastičnu ideju za ručak. Meso zamenite pirinčem i napravite posni podvarak za manje od pola sata. Bakin proveren recept za starinsko jelo će vas oduševiti, a kada jednom probate stalno ćete praviti. Poslužite sa barenim krompirom.
Sastojci:
- 1 glavica kiselog kupusa
- 1 crni luk
- 50 g pirinča
- beli luk u prahu
Priprema:
Kupus iseckajte kao za ribanac, a luk sitno isecite. Propržite luk na ulju, pa dodajte malo tucane paprike i malo mlevene crvene. U to odmah dodajte kupus, beli luk u prahu i promešajte. Dinstajte na tihoj vatri, pa posle 20-30 minuta dodajte kuvani pirinač.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus