Ako želite da promenite malo pripremu nekih starih i isprobanih recepata, onda u pilav dodajte krem čorbu od pečuraka. Nećete zažaliti što ste se poigrali sa ukusom.
Sastojci:
- maslinovo ulje
- 2 šolje beli pirinač
- 1 veliki crni luk
- 2 šolje pilećeg bujona
- 1 kesica krem supe od pečurki
- so, biber
- 4 karabataka sa kožicom
- 2 kašike istopljenog putera
- 2 kašičice majčine dušice
- 1 čen belog luka
- 1 kašika sveže seckanog peršuna
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C i malo nauljite posudu za pečenje. Stavite u nju dobro opran pirinač, sitno seckan crni luk, krem čorbu (skuvanu) i bujon. Posolite i pobiberite.
Stavite karabatak (kožica neka bude okrenuta gore) preko pirinča i premažite otopljenim puterom. Začinite majčinom dušicom i sitno seckanim belim lukom, pa posolite i pobiberite.
Pokrijte posudu folijom i pecite sat vremena. Skinite foliju i pecite još 30 minuta, dok pirinač ne omekša i piletina ne bude kuvana.
Pre služenja ukrasite peršunom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus