Za manje od sat vremena napravićete ukusan ručak za celu porodicu.

Sastojci:

  • 1 veliki crni luk
  • 2 kašičice majčine dušice
  • so, biber
  • 2 čena belog luka
  • 600 g belog pilećeg mesa
  • 1/2 kašičice sušenog origana
  • 2 kašike brašna
  • 1 1/2 šolje pilećeg bujona
  • 1 šolja izrendanog kačkavalja
  • sveže seckani peršun

Priprema:

U velikom tiganju ugrejte ulje. Dodajte luk isečen na trake i posolite, pobiberite i začinite majčinom dušicom. Kuvajte dok se luk ne karamelizuje, oko 25 minuta. Zatim dodajte sitno seckan beli luk i kuvajte dok ne zamiriše, još minut. Isključite i sklonite  luka iz tiganja. Obrišite ga, pa opet sipajte malo ulja. Iseckajte piletinu na kockice, posolite, pobiberite i dodajte origano. Potom preko sipajte brašno i promešajte. Ispržite piletinu, pa dodajte bujon i luk. Pustite da proključa, a zatim smanjite temperaturu i dinstajte dok se piletina ne skuva i bujon malo ispari. Dodajte kačkavalj i poklopite tiganj. Dinstajte dok se sir ne otopi, oko 2 minuta. Skinite sa vatre i ukrasite peršunom pre služenja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs