Za manje od sat vremena napravićete ukusan ručak za celu porodicu.
Sastojci:
- 1 veliki crni luk
- 2 kašičice majčine dušice
- so, biber
- 2 čena belog luka
- 600 g belog pilećeg mesa
- 1/2 kašičice sušenog origana
- 2 kašike brašna
- 1 1/2 šolje pilećeg bujona
- 1 šolja izrendanog kačkavalja
- sveže seckani peršun
Priprema:
U velikom tiganju ugrejte ulje. Dodajte luk isečen na trake i posolite, pobiberite i začinite majčinom dušicom. Kuvajte dok se luk ne karamelizuje, oko 25 minuta. Zatim dodajte sitno seckan beli luk i kuvajte dok ne zamiriše, još minut. Isključite i sklonite luka iz tiganja. Obrišite ga, pa opet sipajte malo ulja. Iseckajte piletinu na kockice, posolite, pobiberite i dodajte origano. Potom preko sipajte brašno i promešajte. Ispržite piletinu, pa dodajte bujon i luk. Pustite da proključa, a zatim smanjite temperaturu i dinstajte dok se piletina ne skuva i bujon malo ispari. Dodajte kačkavalj i poklopite tiganj. Dinstajte dok se sir ne otopi, oko 2 minuta. Skinite sa vatre i ukrasite peršunom pre služenja.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom