Još dok smo bili deca pričali su nam da je spanać jako zdrav i da ga moramo jesti. Obično se deci govori ako želiš da budes jak kao Popaj - jedi spanać. Predlažemo vam zanimljivo jelo borani esfanaj - spanać spremljen na drugačiji način. Služite uz meso.
Sastojci:
- 2 kašike suvog grožđa
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 glavica luka
- 1/4 kašičice kurkume
- 250 g svežeg spanaca
- 200 g kisele pavlake
- 1 kašika limunovog soka
- so, biber
Priprema:
Suvo grožđe sipajte u činiju sa malo mlake vode i ostavite da stoji 15 min. Luk iseckajte na sitne kocke. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju, dodajte luk i pržite ga dok ne omekša (oko 7-8 min). Kada je luk prodinsta, dodajte kurkumu i oceđeno suvo grožđe i dinstajte još 2-3 min. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Očistite i operite spanać. Blanširajte spanać u slanoj vodi par min. Procedite i odmah ga isperite hladnom vodom. Spanać dobro ocedite i iseckajte. U seckani spanać dodajte kiselu pavlaku, limunov sok, so, biber i na kraju dodajte ohlađeni luk i suvo grožđe. Sve dobro promešajte i služite.
Posni čokoladni kolač sa marmeladom
Kako da napravite potaž od bundeve
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem