Baka Jelina pita sa pečurkama i mladim krompirom od gotovih kora je super za doručak na brzinu ili kada vam banu gosti. Kako je sad sezona mladog krompira bolje njega iskoristite, ali ako ne volite može i stari. Brzo i lako se pravi od gotovih kora, a uživaćete u svakom zalogaju. Možete da napravite i domaće kore, ako želite pravu domaćinsku pitu. 

Sastojci:

  • 400 g šampinjona
  • 12 listova gotovih kora
  • 1 veza mladog luka
  • 4 čena belog luka
  • 4-5 komada mladog krompira 
  • po želji malo tucane ljute paprike

Priprema:

Na ulju propržite seckan crni luk, pa dodajte na listove isekčene šampinjone i na sitne kockice iseckan krompir. Posolite i dinstajte oko 15 minuta. Pobiberite, začinite tucanom ljutom paprikom i ako želite još nekim začinom. Prvu koru poprskajte uljem, preko nje stavite još dve kore, pa sipajte 2-3 kašike fila i rasporedite svuda. Savijte ivice i uvijte u rolat. Tako radite dok ne utrošite materijal. Ređajte u podmazan pleh i premažite uljem. Pecite na 200°C oko 45 minuta. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja